Η ΜΚΟ PRAKSIS και το Κέντρο Ζωής γιορτάζουν την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου στην Καμάρα Θεσσαλονίκης με δράσεις ενημέρωσης, πρόληψης και εξέτασης για τoν HIV και τις ηπατίτιδες B και C.

Κινητή Μονάδα Εξέτασης θα βρίσκεται την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου από τις 18.00 έως και τις 22.00 στην Αψίδα του Γαλέριου (Καμάρα). Η εξέταση είναι δωρεάν και θα κρατηθεί η ανωνυμία. Η εξέταση αυτή αφορά όλα τα άτομα που έχουν ενεργή σεξουαλική ζωή, που υιοθετούν σεξουαλικές συμπεριφορές υψηλού ρίσκου και φυσικά όποιον/α επιθυμεί να εξεταστεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, δυναμικό παρών θα δώσουν στην εκδήλωση εκπρόσωποι του Κέντρου Ζωής, ενημερώνοντας τον κόσμο για θέματα που αφορούν στον ιό HIV και το AIDS, καθώς και την ορθή χρήση του προφυλακτικού.

Επιπλέον, η PRAKSIS, παράλληλα με τη διεξαγωγή δωρεάν, ανώνυμων και γρήγορων τεστ, καθημερινά και χωρίς ραντεβού στις δομές της σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, υλοποιεί πρόγραμμα ενημέρωσης για τον ιό της ηπατίτιδας Α, Β, C και του HIV μέσω της τηλεφωνικής γραμμής 800 11 11 600, που λειτουργεί καθημερινά και παρέχει πληροφορίες αναφορικά με την πρόληψη, τη μετάδοση και την εξέταση. Η τηλεφωνική γραμμή στελεχώνεται από ειδικά εκπαιδευμένο επιστημονικό προσωπικό και η κλήση είναι δωρεάν και ανώνυμη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης