Διευκρινίσεις και εξηγήσεις για όλα τα επίμαχα σημεία και όλες τις «αμφιλεγόμενες» ρυθμίσεις του άρτι ψηφισθέντος νέου Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ) του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) αναμένεται να δώσει σήμερα ο ίδιος ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.

Η δημόσια σχετική παρέμβαση του Παύλου Πολάκη αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς στα «κάγκελα» έχουν ανέβει για σειρά ρυθμίσεων του νέου ΕΚΠΥ του ΕΟΠΥΥ μεγάλες κατηγορίες ασφαλισμένων του Οργανισμού, μεταξύ των οποίων η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων – Σωματείων Ασθενών με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ), αλλά και η Ένωση Κέντρων Αποκατάστασης Ελλάδας (ΕΚΑΕ), η οποία, βεβαίως, εκπροσωπεί ιδιοκτήτες παρόχους του ΕΟΠΥΥ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο χρονικό διάστημα, το οποίο κύλησε από την έγκριση του νέου ΕΚΠΥ του ΕΟΠΥΥ από το Δ.Σ. του Οργανισμού μέχρι χθες, Δευτέρα 18 Ιουνίου, έχουν ενσωματωθεί επιπλέον νέες ρυθμίσεις, οι οποίες δύναται ακόμη και να άρουν τις ισχυρές επιφυλάξεις, τις οποίες εκφράζουν τουλάχιστον οι εκπρόσωποι των μεγάλων κατηγοριών ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ, όπως, μεταξύ άλλων, οι νεφροπαθείς και οι διαβητικοί!

Μάλιστα, σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές του healthview.gr, στον άρτι ψηφισθέντα ΕΚΠΥ του ΕΟΠΥΥ έχει ήδη ενσωματωθεί διάταξη, η οποία προβλέπει την πάγια δυνατότητα του Δ.Σ. του Οργανισμού να ζητεί από τον υπουργό Υγείας την άδεια, προκειμένου να προχωρά σε τροποποιήσεις ή/και προσθήκες στον νέο ΕΚΠΥ του ΕΟΠΥΥ, οι οποίες θα οδηγούν σε βελτιώσεις υπέρ των ασφαλισμένων του Οργανισμού.

Είναι, βεβαίως, προφανές ότι η δημόσια παρέμβαση του Παύλου Πολάκη για το θέμα δεν αναμένεται να εκδηλωθεί πριν από τη δημοσίευση του νέου ΕΚΠΥ του ΕΟΠΥΥ στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: healthview

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης