Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 12ο Παγκόσμιο Φόρουμ Ανθρωπιστικής Ιατρικής στην Καρδιολογία και την Καρδιοχειρουργική και το δορυφορικό 3ο Ευρασιατικό Συμπόσιο Παιδοκαρδιολογίας και Παιδοκαρδιοχειρουργικής που διενεργήθηκε στο ΜΗΤΕΡΑ (Αίθουσα Ν. Λούρος) στην Αθήνα. Το συνέδριο οργανώθηκε από το φιλανθρωπικό “Ίδρυμα Καλαγκός” σε συνεργασία με το ΜΗΤΕΡΑ και την Παγκόσμια Ένωση Καρδιολογίας, με την υποστήριξη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Στο συνέδριο συμμετείχαν διακεκριμένοι επιστήμονες αλλά και εκπρόσωποι διεθνών μη κυβερνητικών οργανώσεων από την Ευρώπη, τις ΗΠΑ, την Ασία και την Αφρική, που ήρθαν στην Αθήνα με βασικό στόχο την διάχυση επιστημονικής γνώσης αλλά και την ευαισθητοποίηση του ιατρικού κλάδου απέναντι στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν πολλές αναπτυσσόμενες χώρες στον τομέα της υγείας.
Με το συνέδριο ενισχύθηκε ο διάλογος ανάμεσα στους διεθνείς εταίρους της ανθρωπιστικής ιατρικής σε θέματα Καρδιολογίας και Καρδιοχειρουργικής, ενώ αναφορά έγινε και στην κατάσταση της χώρας μας σχετικά με τις οικονομικές επιπτώσεις που υπάρχουν στον τομέα της Παιδιατρικής Καρδιολογίας και Καρδιοχειρουργικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα η Διευθύντρια της Κλινικής Παιδοκαρδιολογίας και Συγγενών Καρδιοπαθειών Ενηλίκων του ΜΗΤΕΡΑ, κα Αφροδίτη Τζίφα ανέφερε στην ομιλία της ότι “Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της Unicef, στην Ελλάδα 1 στα 3 παιδιά ζει στα όρια της φτώχειας ή είναι ανασφάλιστο. Στο Νοσοκομείο ΜΗΤΕΡΑ λάμβαναν συχνά χώρα από την έναρξη λειτουργίας της Κλινικής φιλανθρωπικές δραστηριότητες, ενώ από το 2015 λειτουργεί επίσημα πρόγραμμα ιατρικής διερεύνησης και αποκατάστασης παιδικών καρδιοπαθειών μέσω του δράσης “Καρδιές για όλους”. Στο συνέδριο επίσης τονίστηκε η ανάγκη δημιουργίας βάσης δεδομένων για παιδιά με καρδιοπάθειες προκειμένου να εντοπιστούν πλεονεκτήματα και αδυναμίες στη διαχείριση των ασθενών αυτών στην Ελλάδα, ούτως ώστε να βελτιωθούν οι σχετικές παροχές υγείας.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος και Ιδρυτής του Παγκόσμιου Φόρουμ Ανθρωπιστικής Ιατρικής στην Καρδιολογία και την Καρδιοχειρουργική, Πρόεδρος του Ιδρύματος ¨Καλαγκός¨ και Διευθυντής της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής Παίδων και Συγγενών Καρδιοπαθειών Ενηλίκων του ΜΗΤΕΡΑ κ. Αυξέντιος Καλαγκός τόνισε «Μέσα από αυτό το Συνέδριο, ευελπιστούμε ότι θα συνεχιστεί το έργο που ξεκίνησε από το 2003 με το 1ο Παγκόσμιο Φόρουμ Ανθρωπιστικής Ιατρικής στην Καρδιολογία και την Καρδιοχειρουργική και θα συμβάλει με τον καλύτερο τρόπο στην ενίσχυση της προσπάθειας για τη βελτίωση της υγείας στις αναπτυσσόμενες χώρες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης