Με ευχές για μια δημιουργική χρονιά, καλωσόρισε το 2019 η βιομηχανία φαρμάκων DEMO ΑΒΕΕ στην εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας. Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή Βαρυμπόμπη της Αττικής, εκτός από τους εργαζόμενους της DEMO, παρευρέθηκαν εκπρόσωποι του Δήμου, στελέχη τραπεζών, συνεργάτες, προμηθευτές και φίλοι της οικογένειας Σταύρου Δέμου.

Στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος της DEMO, κ. Σταύρος Δέμος, δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος και ευχαρίστησε όλους τους εργαζομένους για τη συμβολή τους στην επιτυχημένη πορεία της εταιρείας ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στις ομάδες των εργαζομένων της DEMO. «Πώς να μη χαίρομαι», είπε χαρακτηριστικά «με όλους εσάς που αποτελείται μέλος της μεγάλης οικογένειας της DEMO, με τόσες δράσεις που κάνετε;» Αναφέρθηκε στη θεατρική ομάδα της DEMO, την panDEMOnium, την ποδοσφαιρική ομάδα που είναι για 4 συνεχή χρόνια πρωταθλήτρια του 5 Χ 5 που διοργανώνει ο ΣΦΕΕ, στην ομάδα που λαμβάνει κάθε μέρος στο Κλασσικό Μαραθώνιο της Αθήνας, στην έκθεση ζωγραφικής των μικρών παιδιών των εργαζομένων της εταιρείας και σε τόσα άλλα. Τέλος, ευχήθηκε υγεία και δύναμη σε όλους τους εργαζόμενους και στις  οικογένειές τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια, ο Αντιπρόεδρος της DEMO, κ. Δημήτρης Δέμος, μιλώντας για την ανάπτυξη της εταιρείας και τις επενδύσεις σε κτίρια, μηχανήματα και ανθρώπινο δυναμικό ανέφερε σχετικά: «Με τη σημερινή γιορτή ερχόμαστε να κλείσουμε και εθιμοτυπικά μία χρονιά, η οποία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί πετυχημένη όσον αφορά το έργο το οποίο παράξαμε και να μπούμε σε μία καινούρια χρονιά γεμάτη προκλήσεις για όλους μας. Οι πωλήσεις του 2018 κυμάνθηκαν σε σχεδόν ίδια επίπεδα με το 2017, στο ύψος των 138,4 εκατ. ευρώ (136 εκατ. το 2017) ενώ αύξηση είχαμε και στις εξαγωγές και στις πωλήσεις των εγχώριος παραγομένων στα δημόσια νοσοκομεία. Όσον αφορά το επενδυτικό πλάνο της εταιρίας, το 2018 ολοκληρώσαμε το 90%, ανάμεσα τους και ένα πολύ δύσκολο έργο όπως ήταν η δημιουργία νέας μονάδας παραγωγής και συσκευασίας γυάλινων αμπουλών συνολικής δυναμικότητας 150εκ. αμπουλών (από 25εκατ. που έχουμε σήμερα). Το έργο αυτό ολοκληρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ και με πολύ εντυπωσιακά αποτελέσματα».

Για το 2019 ο κ. Δέμος ανακοίνωσε το πιο σημαντικό έργο που ξεκινά η εταιρεία και είναι: «η νέα μονάδα παραγωγής γυάλινων φιαλιδίων και λυοφίλων δυναμικότητας 150 εκατ. φιαλιδίων σε υγρή μορφή και 20 εκατ. φιαλιδίων σε λυόφιλη μορφή. Είναι μία επένδυση που θα οδηγήσει την DEMO να είναι ένας από τους 3 μεγαλύτερους παραγωγούς λυοφίλων στην Ευρώπη και αποτελεί μέρος του νέου επενδυτικού σχεδίου της εταιρίας για τα έτη 2019-2022, συνολικού ύψους 30 εκατ. ευρώ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί βέβαια και στη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο του φαρμάκου γενικά, όπως είναι οι μειώσεις τιμών, το  clawback, και τόσα άλλα.

«Είναι όμως προβλήματα που δεν λύνονται ή προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσουμε»; σημείωσε ο κ. Δέμος. Και πρόσθεσε: «Για την εταιρία μας θεωρώ ότι είναι προκλήσεις που μπορούν να αντιμετωπιστούν με την καλή διάθεση και τη συνεργασία της διοίκησης και των εργαζομένων. Σε οποιαδήποτε εταιρία, αν η διοίκηση είναι διατεθειμένη να επενδύσει σε εξοπλισμό, εκπαίδευση και ανθρώπινο δυναμικό και οι εργαζόμενοι έχουν την διάθεση να αποδώσουν έμπρακτα τότε δεν υπάρχει κανένας φόβος για το μέλλον της. Εμείς στην DEMO έχουμε και τα δύο συστατικά της επιτυχίας: Έχουμε και επενδυτικό πλάνο και μάλιστα το μεγαλύτερο του κλάδου, αλλά ΚΥΡΙΩΣ έχουμε εργαζομένους με όρεξη, τσαγανό και φιλότιμο». 

Η εκδήλωση που ξεκίνησε στις 3 το μεσημέρι συνεχίστηκε με προβολές video  από όλες τις «δυνατές στιγμές» της DEMO για το 2018 και αστείρευτο κέφι μέχρι αργά το βράδυ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης