Μία Ισραηλινή μουσικός έπαιζε βιολί ενώ υποβαλλόταν σε χειρουργική επέμβαση στον εγκέφαλο για να αντιμετωπίσει ένα τρέμουλο που απειλούσε να βάλει τέλος στην καριέρα της.

Ο χειρουργός Γιτζάκ Φριντ, διευθυντής του τμήματος λειτουργικής νευροχειρουργικής στο Ιατρικό Κέντρο Σουράσκι του Τελ Αβίβ, είπε κατά τη διάρκεια της επέμβασης που έγινε την Τρίτη, η ασθενής Ναόμι Ελίσουβ, έπρεπε να είναι ξύπνια ώστε να καθοριστεί με ακρίβεια το σημείο του εγκεφάλου της στο οποίο θα έπρεπε να τοποθετηθεί ένα ηλεκτρόδιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πρέπει να τοποθετούνται με ακρίβεια χιλιοστού», διευκρίνισε ο γιατρός. Η Ελίσουβ έπαιζε βιολί προκειμένου οι γιατροί να διασφαλίσουν ότι το ηλεκτρόδιο που τοποθέτησαν, θα αντιμετώπιζε το τρέμουλο χωρίς όμως να προκαλέσει ανεπιθύμητες παρενέργειες.

«Αυτή ήταν η πρώτη φορά που χειρούργησα ασθενή ο οποίος έπαιζε μουσικό όργανο κατά τη διάρκεια της επέμβασης. Είμαι ενθουσιασμένος που είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε μια ιδιωτική «συναυλία» από μια ταλαντούχα και αξιόλογη μουσικό», αστειεύτηκε ο γιατρός.

Η Ελίσουβ, 60 ετών, ήταν βιολίστρια στην Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της Λιθουανίας και την Ορχήστρα Δωματίου του Ισραήλ, όμως το τρέμουλο από το οποίο υπέφερε εδώ και 20 χρόνια, την ανάγκασε να διακόψει την καριέρα της επί σκηνής και να αφοσιωθεί στη διδασκαλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Eπιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης