Απεξάρτηση από την ηρωίνη με ένα εμβόλιο

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 2 Μαρτίου 2012, 11:38
Απεξάρτηση από την ηρωίνη με ένα εμβόλιο
Μεξικανοί επιστήμονες δοκιμάζουν, ήδη με επιτυχία, σε πειραματόζωα ένα εμβόλιο που μπορεί να βοηθήσει στην απεξάρτηση από την ηρωίνη, καθώς κάνει το σώμα λιγότερο επιρρεπές στην απόλαυση που προκαλεί το ναρκωτικό.

Το εμβόλιο, μετά τα άκρως πετυχημένα πειράματα με ποντίκια, ετοιμάζεται για δοκιμή και στους ανθρώπους, σύμφωνα με τη βρετανική «Γκάρντιαν». Οι ερευνητές του Εθνικού Ινστιτούτου Ψυχιατρικής του Μεξικό δήλωσαν ότι το εμβόλιό τους καθιστά τον οργανισμό πιο ανθεκτικό στην επίδραση της ηρωίνης, με όποια μορφή και αν την παίρνει ο χρήστης.

Η διευθύντρια του Ινστιτούτου, Μαρία Έλενα Μεντίνα, δήλωσε ότι το εμβόλιο προορίζεται «για ανθρώπους που έχουν σοβαρό εθισμό, οι οποίοι δεν κατάφεραν να απεξαρτηθούν με άλλο τρόπο και είναι πρόθυμοι να δοκιμάσουν και αυτή τη μέθοδο, για να ξεφύγουν από τα ναρκωτικά».

Οι επιστήμονες διεθνώς αναζητούν, εδώ και χρόνια, ένα εμβόλιο κατά του εθισμού από τα ναρκωτικά, αλλά προς το παρόν δεν τα έχουν καταφέρει. Μια επιστημονική ομάδα από το Εθνικό Ινστιτούτο Κατάχρησης Ναρκωτικών των Η.Π.Α. ανακοίνωσε, πάντως, ότι έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο με ένα εμβόλιο κατά της κοκαΐνης.

Επιμέλεια: Μαργαρίτα Μπρίγκου

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 2 Μαρτίου 2012, 11:47