Σεμινάρια ψυχολογίας, με επίκεντρο τη διατροφή και τον ρόλο της στα επίπεδα του άγχους που καλούμαστε να διαχειριστούμε αυτή την εποχή, διοργανώνει για τον μήνα Μάιο η Βορέειος Βιβλιοθήκη του Δήμου Αμαρουσίου, στο πλαίσιο των επιμορφωτικών εκδηλώσεών της.

Στα σεμινάρια αυτά θα συζητηθούν οι παράγοντες που προκαλούν άγχος και τρόποι αντιμετώπισής του, με ιδιαίτερη έμφαση στον ρόλο της διατροφής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιούνται τις Δευτέρες του Μαΐου, μεταξύ 18.00 – 19.30, στο κτήριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αμαρουσίου (Στεφ. Δραγούμη 30 & Μιλτιάδου).

Ομιλητές-συντονιστές των σεμιναρίων θα είναι η ψυχοθεραπεύτρια – οικογενειακή θεραπεύτρια Μαρία Σαμιώτη και ο κλινικός διαιτολόγος – διατροφολόγος Νικόλαος Μανάτος.

Στο σεμινάριο με θέμα: «Πώς να διαχειριστείτε το στρες πριν σας… φάει!», που θα διεξαχθεί στις 7/05/2012 και στις 14/05/2012, θα διερευνηθεί πώς οι ανησυχίες μας, το άγχος ή η θλίψη που βιώνουμε επηρεάζουν τη διατροφή μας και πώς ένας σταθερός τρόπος διατροφής μπορεί να λειτουργήσει βοηθητικά ή αποσταθεροποιητικά για τις αλλαγές που καλούμαστε να κάνουμε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αντίστοιχα, στο σεμινάριο με θέμα: «Κάνε το φαγητό σύμμαχό σου!», που θα διεξαχθεί στις 21/05/2012 και στις 28/05/2012, θα συζητηθούν οι παράγοντες που μας οδηγούν σε βουλιμικές συμπεριφορές, το πώς η διατροφική μας συμπεριφορά φτάνει να αυτοματοποιείται και να γίνεται συνήθεια, καθώς και οι τρόποι που υπάρχουν για να αλλάξουμε.

Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στον κύκλο των σεμιναρίων μπορούν να επικοινωνούν με τη Βορέειο Βιβλιοθήκη του Δήμου Αμαρουσίου, στο τηλέφωνο: 210. 61.47.181.

Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος, γι’ αυτό θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Επιμέλεια: Δήμητρα Μπιλάλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης