Ζούμε πλέον σε ένα πλανήτη όπου οι παχύσαρκοι είναι περισσότεροι σε αριθμό από τους λιποβαρείς (υπερβολικά αδύνατους), σύμφωνα με μια νέα μεγάλη διεθνή επιστημονική έρευνα.

Η μελέτη δείχνει ότι τα τελευταία 40 χρόνια έχει αυξηθεί εντυπωσιακά ο αριθμός των παχύσαρκων, από 105 εκατομμύρια το 1975 σε 641 εκατομμύρια το 2014. Το πρόβλημα είναι επίσης αισθητό στην Ελλάδα, όπου το μέσο βάρος τόσο των ανδρών όσο και των γυναικών συνεχώς αυξάνεται από δεκαετία σε δεκαετία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Ματζίντ Εζάτι της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Imperial College του Λονδίνου, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό “The Lancet”, ανέλυσαν έναν τεράστιο όγκο στοιχείων για 19,2 εκατομμύρια ανθρώπους άνω των 18 ετών σε 186 χώρες.

Οι άνθρωποι κατατάχθηκαν σε κατηγορίες ανάλογα με τον δείκτη σωματικής μάζας τους (αναλογία βάρους σε κιλά προς τετράγωνο ύψους σε μέτρα): κάτω του 18,5 ο άνθρωπος είναι λιποβαρής, έως 25 κανονικού βάρους, 25-30 υπέρβαρος, 30-35 παχύσαρκος, 35-40 σοβαρά παχύσαρκος και άνω του 40 θανάσιμα παχύσαρκος.

Περισσότερα στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης