Ο Δήμος Αθηναίων αναβαθμίζει τα Δημοτικά Ιατρεία της πόλης προσλαμβάνοντας το απαραίτητο προσωπικό για τη λειτουργία τους.

Ειδικότερα, στο Δημοτικό Ιατρείο της Κυψέλης, προσλήφθηκαν μέσω ΑΣΕΠ 22 άτομα (γιατροί, νοσηλευτές, ψυχολόγοι κ.ά.) και λειτουργεί καθημερινά σε δωδεκάωρη βάση (από τις 08:00 ως τις 20:00). Επίσης αυτές τις ημέρες προσελήφθησαν και αναλαμβάνουν υπηρεσία στα υπόλοιπα πέντε Δημοτικά Ιατρεία άλλοι 21 γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων. Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, στους άμεσους στόχους της νέας δημοτικής αρχής είναι η ίδρυση και λειτουργία ενός ακόμα Δημοτικού Ιατρείου, στην 7η Δημοτική Κοινότητα, η οποία, αν και πολυπληθέστατη, σήμερα δεν διαθέτει κάτι τέτοιο. Επίσης προβαίνει στην κτηριακή αναβάθμιση των Δημοτικών Ιατρείων της 1ης και 2η Δημοτικής Κοινότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στόχος της είναι όλα τα Δημοτικά Ιατρεία σταδιακά να λειτουργούν ως πολυδύναμα με βάση το νέο αυτό μοντέλο προς όφελος των δημοτών της Αθήνας. Σε δήλωσή του, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, υπογραμμίζει ότι «η πρωτοβάθμια περίθαλψη δεν αποτελεί μόνο σημαντική προϋπόθεση πρόληψης και πρόνοιας. Είναι και ένδειξη σεβασμού προς τις Αθηναίες και τους Αθηναίους». Επίσης είναι, σχολιάζει, «η ποιότητα των υπηρεσιών Υγείας που δικαιούνται να απολαμβάνουν. Στις κατάλληλες συνθήκες, την ώρα που τα χρειάζονται, στα σημεία που τους εξυπηρετούν».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης