Ζήσης Ψάλλας

Ζυγίζοντας τον εαυτό σας κάθε μέρα θα μπορούσατε πραγματικά να βοηθηθείτε να χάσετε τα περιττά κιλά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μια μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που ζυγίζονται έξι ή επτά φορές την εβδομάδα χάνουν κατά μέσο όρο 1,7% του σωματικού βάρους τους στη διάρκεια ενός έτους.

Η παρακολούθηση του βάρους μπορεί να σας δείξει πώς η αλλαγή συμπεριφοράς -φαγητό ή άσκηση- σας  κάνει πιο βαρύ ή ελαφρύτερο, λένε οι επιστήμονες.

Παρακολουθώντας την συμπεριφορά σας – όπως π.χ. αυτά που τρώτε ή πόση άσκηση κάνετε – σας δίνει την ευκαιρία να κατανοήσετε καλύτερα τι είναι αυτό και πόσο επιδρά στο βάρος σαςΑπό την άλλη πλευρά, όσοι προσπαθούν να χάσουν βάρος αλλά δεν κάνουν τον κόπο να κοιτούν τη ζυγαριά τους, είναι λιγότερο πιθανό να το επιτύχουν, διαπίστωσαν οι επιστήμονες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η έρευνα από τα πανεπιστήμια του Πίτσμπουργκ και της Καλιφόρνια αποκάλυψε τα αποτελέσματα μια ετήσιας μελέτης παρακολούθησης βάρους. Οι ειδικοί εξέτασαν δεδομένα για 1.042 ενήλικες. Οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες, το 78%, ήταν άνδρες ενώ η μέση ηλικία ήταν τα 47 έτη.

Οι ερευνητές βρήκαν ότι οι άνθρωποι που ζυγίζονταν τουλάχιστον έξι φορές την εβδομάδα είχαν απώλεια βάρους, 1,7% στη διάρκεια του έτους (1,9 κιλά). Αυτοί που ποτέ δεν ζυγίστηκαν ή το έκαναν μόνο μία φορά την εβδομάδα δεν κατάφεραν να χάσουν βάρος (κατά μέσο όρο) κατά τη διάρκεια των 12 μηνών.

Οι ερευνητές λένε ότι παρακολουθώντας την συμπεριφορά σας – όπως π.χ. αυτά που τρώτε ή πόση άσκηση κάνετε – σας δίνει την ευκαιρία να κατανοήσετε καλύτερα τι είναι αυτό και πόσο επιδρά στο βάρος σας.

Προβλέπεται αύξηση της παχυσαρκίας

Η παχυσαρκία είναι ένα αυξανόμενο πρόβλημα καθώς ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι κερδίζουν κιλά βάζοντας τον εαυτό τους σε κίνδυνο από καρκίνο, καρδιακές παθήσεις και εγκεφαλικά επεισόδια.

 Μέχρι το 2045, οι ειδικοί αναμένουν ότι το 22% του συνολικού πληθυσμού του πλανήτη θα είναι παχύσαρκοι, μια σημαντική αύξηση από το 14% το 2017. Ένας στους οκτώ ανθρώπους  αναμένεται επίσης να αναπτύξει διαβήτη τύπου 2 την ίδια χρονική περίοδο – σήμερα είναι ένας στους 11.

Η έρευνα παρακολούθησης βάρους από τους ερευνητές του Πίτσμπουργκ και της Καλιφόρνιας παρουσιάστηκε στις επιστημονικές συνεδρίες της American Heart Association 2018, στο Σικάγο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης