Αν η ιδέα του να πίνετε νερό από το ίδιο ποτήρι για μήνες χωρίς να το πλύνετε σας φαίνεται τρομακτική, τότε αναζητήστε σωστή απολύμανση στον ψύκτη σας!

Το να πίνουμε νερό από ψύκτη εμφιαλωμένου νερού που δεν έχει απολυμανθεί, εγκυμονεί τους ίδιους κινδύνους με την κατανάλωση νερού από δοχείο που έχει αποθηκευμένο νερό για μήνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απλά φανταστείτε ότι η φιάλη του ψύκτη είναι ένα μεγάλο δοχείο γεμάτο νερό το οποίο με το πάτημα ενός κουμπιού γεμίζει σιγά σιγά το ποτήρι μας.

Οι ψύκτες τελευταίας γενιάς φιλτράρουν τον αέρα του περιβάλλοντος που εισέρχεται μέσα στη φιάλη. Έτσι, το νερό είναι προστατευμένο όσο είναι μέσα σε αυτή. Καθώς,όμως, γεμίζουμε το ποτήρι μας, το νερό περνά μέσα από εσωτερικό δοχείο, σωληνάκια και βρύσες και παύει να είναι πια προστατευμένο. Έτσι, στα σημεία αυτά συγκεντρώνονται βακτήρια τα οποία με την πάροδο του χρόνου πολλαπλασιάζονται, με κίνδυνο να επιμολύνουν το νερό που πίνουμε.

Για να αποφευχθεί ο κίνδυνος αυτός, ο ψύκτης πρέπει να απολυμαίνεται σωστά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διάφορες μέθοδοι καθαρισμού ψυκτών που κυκλοφορούν στην αγορά (πχ. σκιώδη χημικά, οζονισμός, UV, ατμός, πανιά) δεν απολυμαίνουν τον ψύκτη, καθώς σε διάφορα σημεία του εξακολουθούν να παραμένουν βακτήρια τα οποία στη συνέχεια εξαπλώνονται και επιμολύνουν το νερό του ψύκτη.

Ο μόνος τρόπος 100% απολύμανσης είναι η πλήρης αντικατάσταση όλων των εσωτερικών μερών του ψύκτη που έρχονται σε επαφή με το νερό, με νέα απολυμασμένα.

Μάλιστα, η απολύμανση πρέπει να γίνεται α) ακριβώς πριν την πρώτη χρήση του ψύκτη στο χώρο του καταναλωτή (ώστε να εξαλειφθεί οποιαδήποτε πιθανή επιμόλυνση κατά την αποθήκευση ή μεταφορά του) και β) στη συνέχεια κάθε 4 μήνες, όπως άλλωστε ορίζει ο ΕΦΕΤ και η νομοθεσία της ΕΕ.

Η μόνη εταιρεία του κλάδου των ψυκτών νερού που εφαρμόζει πραγματική απολύμανση ψυκτών με τον παραπάνω τρόποείναι η RAINBOW WATERS.

Οι εξειδικευμένοι τεχνικοί της RAINBOW WATERS επισκέπτονται τον χώρο στον οποίο βρίσκεται ο ψύκτης νερού κάθε τετράμηνο και εφαρμόζουν την απολύμανση, με βάση τις απαιτήσεις της Ορθής Υγιεινής Πρακτικής του ΕΦΕΤ (στολές εργασίας, αποστειρωμένα ιατρικά γάντια, βιβλιάριο υγείας).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης