Όλοι έχουμε γνωστή στα αυτιά μας τη λέξη «Προβιοτικά». Την ακούμε σχεδόν κάθε μέρα, όμως τι πραγματικά σημαίνει και πώς συμβάλλει στην υγεία του ανθρώπινου οργανισμού; Πρόκειται για ζωντανούς οργανισμούς, συγκεκριμένα «φιλικά» βακτήρια, εκ των οποίων 500 και περισσότερα στελέχη, βρίσκονται εντός του πεπτικού μας συστήματος (λεπτό και παχύ έντερο). Η παρουσία τους λειτουργεί αμυντικά, έναντι άλλων παθογόνων βακτηρίων, τα οποία εισβάλλουν στον οργανισμό και απειλούν να διαταράξουν την ισορροπία του εντέρου και κατ’ επέκταση τη φυσιολογική λειτουργία του οργανισμού.

Πέραν όμως από το έντερό μας, εξίσου ευεργετικά βακτήρια μπορούμε να βρούμε και σε συγκεκριμένες «ζυμωμένες» τροφές, όπως το γιαούρτι, το ψωμί με προζύμι, ο χυμός πορτοκάλι, ο αρακάς, το κρασί και η μπύρα. Σε κάθε περίπτωση, η δράση τους είναι εξαιρετικά ωφέλιμη για εμάς, για αυτό το λόγο, παρακάτω ακολουθούν οι πέντε πιο σημαντικοί λόγοι, για τους οποίους αξίζει να αναζητήσετε ένα κλινικά μελετημένο  συμπλήρωμα διατροφής με προβιοτικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σύμμαχος» ενάντια στη γαστρεντερίτιδα

Η γαστρεντερίτιδα είναι μία λοίμωξη του εντέρου με τα πιο ενοχλητικά συμπτώματα και υψηλά ποσοστά μετάδοσης από άτομο σε άτομο. Συνήθως προκαλείται από την είσοδο κάποιου ιού, βακτηρίου ή παράσιτου στον οργανισμό. Στις πολύ δύσκολες περιπτώσεις, μπορεί να οδηγήσει τον ασθενή στα όρια της αφυδάτωσης. Με τη χρήση προβιοτικών, όπως το καινοτόμο συμπλήρωμα διατροφής Altion Probio, το οποίο περιέχει προβιοτικά στελέχη, το Lactobacillus rhamnosus Rosell-11, το Lactobacillus helveticus Rosell-52 (LACIDOFIL®) θα έχετε κάνει την καλύτερη επιλογή για την αποφυγή δυσάρεστων συμπτωμάτων που συνοδεύουν την γαστρεντερίτιδα.

Ενισχύουν την ισορροπία της εντερικής χλωρίδας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τους ειδικούς, μία από τις βασικές λειτουργίες των προβιοτικών, είναι να επιφέρουν την ισορροπία στο πεπτικό σύστημα όσων τα καταναλώνουν, στοχεύοντας στη διατήρηση της φυσιολογικής λειτουργίας του. Κατά κύριο λόγο, η χρήση αντιβιοτικών λόγω κάποιας ασθένειας, μπορεί να προκαλέσει ανισορροπία στο εντερικό σύστημα, με τα «κακά» βακτήρια να υπερτερούν εις βάρος των «καλών». Ο μακρύς κατάλογος από τις συνηθέστερες συνέπειες αυτής της ανισορροπίας, περιλαμβάνει διάρροιες, αλλεργίες, ακόμη και προβλήματα που σχετίζονται με την ψυχική υγεία.

Αναστέλλουν τις κολπικές μυκητιάσεις

Ένα ακόμη από τα πολλά οφέλη των προβιοτικών, είναι πως προλαμβάνουν μυκητιάσεις και λοιμώξεις που μπορεί να εκδηλωθούν στον γυναικείο κόλπο. Δεν είναι μάλιστα λίγες οι γυναίκες που έπειτα από επαναλαμβανόμενές λοιμώξεις, όπως η κολπίτιδα, βρήκαν ανακούφιση με τη χρήση προβιοτικών.

Προλαμβάνουν συμπτώματα όπως η διάρροια

Όπως αναφέραμε παραπάνω, η ανισορροπία μεταξύ «καλών» και «κακών» βακτηρίων, παράγωγο της εκτεταμένης χρήσης αντιβιοτικών, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την υγεία μας. Ένα από τα πιο κοινά συμπτώματα μάλιστα, είναι αυτό της διάρροιας. Επιμένοντας στη λήψη ανάλογων σκευασμάτων για γρήγορη ανακούφιση αλλά και σε τροφές ενισχυμένες με προβιοτικά για πρόληψη, θα καταφέρετε να απαλλαγείτε όσο το δυνατόν πιο άμεσα. Για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, μπορείτε να αδειάσετε το περιεχόμενο από το συμπλήρωμα Altion Probio σε γάλα ή γιαούρτι και να το καταναλώσετε ως συνοδευτικό με το κύριο γεύμα σας.

«Ρυθμίζουν» τις εναλλαγές του εντέρου

Ασθενείς οι οποίοι πάσχουν από σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου (ΣΕΕ), χρησιμοποιούν τα προβιοτικά ως έναν τρόπο να έχουν υπό έλεγχο τις αφόρητες ενοχλήσεις που δημιουργούνται στο έντερό τους. Μέσα σε αυτές ανήκουν, η διάρροια και η δυσκοιλιότητα, ο έντονος κοιλιακός πόνος και το φούσκωμα. Με τη λήψη προβιοτικών, η καθημερινότητα είναι πολύ πιο «εύκολη» ενώ μειώνουν τον κίνδυνο κάποιας πιθανής υποτροπής.

*Τα Συμπληρώματα Διατροφής δεν υποκαθιστούν την ισορροπημένη διατροφή. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό θεραπευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.

**Αρ. Γνωστ. : 45907/25-04-2018

Ο Αριθμός Γνωστοποίησης στον ΕΟΦ δεν επέχει θέση άδειας κυκλοφορίας από τον ΕΟΦ

*** VI-90273-ALTION-6/2019

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης