Το θυμάρι είναι πανάκεια; Κάπως έτσι παρουσιάζεται από τις έρευνες των επιστημόνων. Δρα προληπτικά εναντίον του καρκίνου του πνεύμονα, του στόματος και των ωοθηκών. Το αιθέριο έλαιο του θυμαριού THYMUS VULGARIS περιέχει 20-54% ΘΥΜΑΛΗ, βιοκτονοσυστατικό που καταπολεμά του επιβλαβείς οργανισμούς.    

Όταν χρησιμοποιείται με άλλα βότανα, όπως η καρβακρόλη αποκτά ισχυρές αντιμικροβιακές ιδιότητες. Σκοτώνει το 97% των καρκινικών κυττάρων του πνεύμονα. Με την υδροξυτυροσόλη το πιο ισχυρό συστατικό του ελαιόλαδου χρησιμοποιείται από την Αγιουβερδική ιατρική λόγω των ισχυρών αντιβακτηριικών αντιμυκητιακών ιδιοτήτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ογκολόγοι ερευνητές του CELAL BEURER UNIVERSITY διεπίστωσαν ότι το άγριο θυμάρι thymus serpyllum δρα κατά των καρκινικών κυττάρων που αναπτύσσονται  στον καρκίνο του μαστού και έτσι δημιουργήθηκε ένα ελπιδοφόρο αποτέλεσμα για τη θεραπεία της ασθένειας.

Εκτός από μυρωδικό βότανο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως αφέψημα. Ένα φλιτζάνι ζεστό νερό με μια κουταλιά της σούπας φρέσκο θυμάρι ή δυο ξερό εξολοθρεύει τα μικρόβια σε διάρκεια μιας ώρας. Επίσης θεραπεύει την ουλίτιδα και την τερηδόνα. Με έκχυμα θυμαριού καταπραΰνουμε τα φουσκώματα της κοιλιάς και διευκολύνουμε την εντερική λειτουργία.

Άλλη δράση του εκχύματος είναι η αντιμετώπιση της γαστρεντερίτιδας, των κρυωμάτων κοιλιάς, της διάρροιας και της σπαστικής κολίτιδας. Χρησιμοποιείται επίσης για τις βαθιά εγκατεστημένες λοιμώξεις του αναπνευστικού, βρογχίτιδα, λαρυγγίτιδα, φαρυγγίτιδα, αμυγδαλίτιδα και κοκκύτη. Πέραν αυτών, εξαλείφει το άγχος, την κατάθλιψη, την αϋπνία και βελτιώνει τη μνήμη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης