Μια μικρή πρόγευση από το θέαμα που θα προσφέρουν οι καλύτεροι freerunners στην πιο «φυσική» πίστα του κόσμου αύριο Σάββατο, 3 Οκτωβρίου στις 16:00, πήραμε με τον προκριματικό γύρο του Red Ο αγώνας ξεκινά στις 16:00 και θα μεταδοθεί μέσω live streaming στο zougla.grBull Art of Motion, που έλαβε χώρα στη Σαντορίνη.

Πιο εντυπωσιακός και μαζικός από ποτέ, ο φετινός προκριματικός συγκέντρωσε 81 freerunners που ταξίδεψαν από 21 χώρες στο κοσμοπολίτικο νησί με σκοπό να κερδίσουν την πολυπόθητη πρόκριση. Μετά από δυνατά tricks, runs και drops που έκοβαν την ανάσα, η κριτική επιτροπή κατέληξε στους 6 αθλητές που ξεχώρισαν και συνάμα συμπλήρωσαν την τελική 18άδα των αθλητών. Πρόκειται για τους Achraf Dibani, Robert Reese, Jason Paul, Johan Stahle, Dominic Di Tomasso, Erik Mukhametshyn.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τι δήλωσε ο πρωτοπόρος
Ο πρωτοπόρος στη βαθμολογία, ο Mαροκινός Acraf Dibani δήλωσε αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων: «Αυτή τη χρονιά άρχισα από το μηδέν έπειτα από έναν άσχημο τραυματισμό που είχα στον ώμο και κατάφερα να βελτιώσω το στιλ μου. Ήρθα εδώ με την παρέα μου ελπίζοντας για το καλύτερο και είμαι πολύ χαρούμενος που προκρίθηκα στον τελικό του Σαββάτου».

Στη Σαντορίνη διεξάγεται σήμερα ο μεγαλύτερος freerunning διαγωνισμός του..

Η φυσική πίστα της Σαντορίνης
Για την ιστορία, η επετειακή πέμπτη χρονιά του διαγωνισμού, ο οποίος μεταφέρεται από τη φυσική πίστα του Φηροστεφανίου σε εκείνη της Οίας, περιλαμβάνει τους top 6 που πέρασαν στον τελικό το 2014, 4 άντρες αθλητές και 2 γυναίκες αθλήτριες που έχουν προκριθεί μέσω του online προκριματικού και τέλος τους 6 αθλητές που πήραν την πρόκριση μέσω του προκριματικού στη Σαντορίνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Αθλητές- Red Bull Art of Motion 2015
Δημήτρης Κυρσανίδης (GRE)
Pavel Petkuns (LAT)
Alexander Baiturin (RUS)
Yoann Leroux (FRA)
Jesse Peveril (CAN)
Alexander Schauer (AUT)
Pedro Leon Gomez (ESP)
Luci Romberg (USA)
Achraf Dibani (MAR)
Robert Reese (USA)
Jason Paul (GER)
Johan Stahle (SWE)
Dominic Di Tomasso (AUS)
Erik Mukhametschyn (UKR)
Mohammed Didi Alaoui (MAR)
Dante Grazioli (USA)
Pamela Forster (ΑUT)
Alfred Scott (USA)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης