Ρεπορτάζ: Σταυρούλα Πεταλιού
Κάμερα: Νίκος Χριστοφάκης

Θα τα παρατούσες όλα, για να γυρίσεις τον κόσμο με τη μοτοσικλέτα σου; Σαν ιδέα και μόνο, σε τρομάζει; Ή εξιτάρει τη φαντασία σου όσο τίποτα άλλο; Ο Andrew, ένας βετεράνος του πολέμου στο Ιράκ, το τόλμησε. Παραιτήθηκε από τη δουλειά του, χαιρέτησε την οικογένεια του και τους φίλους του με μόνο στόχο να γυρίσει τον κόσμο σε δύο ρόδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ταξίδι του όμως, πέρα από πολλά χιλιόμετρα, άγνωστα μέρη και στιγμές μοναξιάς, έχει και έναν ιδιαίτερο άλλο σκοπό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στόχος του είναι να μαζέψει χρήματα μέσω του blog του,  www.expeditionrwb.com (expedition round the word and back) και να βοηθήσει τα παιδιά που έχουν ανάγκη, μέσω της Unicef. 

Κάθε μοτοσικλετιστής, έχει όνειρο να κάνει ένα μεγάλο ταξίδι. Να ανοίξει το γκάζι και να σταματήσει μόνο για να γεμίσει το τεπόζιτο, μόνο και μόνο για να πάει ακόμα πιο μακριά. Να κατασκηνώσει στη μέση του πουθενά, μακριά από κάθε ίχνος πολιτισμού. Να γυρίσει πόλεις, χώρες, χωριά και να χαιρετάει τον κόσμο που αφήνει πίσω του. Να σταματήσει να μετράει τα χιλιόμετρα που γράφει και να μετράει τις εμπειρίες που μάζεψε, τις εικόνες που θα μείνουν χαραγμένες για πάντα στο μυαλό του και τις περιπέτειες που θα έχει να διηγείται για χρόνια.

Άλλωστε οι μοτοσικλετιστές, έχουν να πουν ότι οδηγούν για την ευχαρίστηση και για την ελευθερία που νιώθουν. Τι ποιο ελεύθερο λοιπόν, από το να είσαι καβάλα στα 1200 κυβικά σου και να γυρνάς τον κόσμο;

Ακόμα πιο σημαντικό από την ελευθερία, είναι η χαρά της εκπλήρωσης του ονείρου. Όποιο και αν είναι αυτό, ο Andrew δούλεψε με μόνο στόχο να καταφέρει να το κάνει πραγματικότητα.

Μετά από 2 χρόνια προετοιμασίας, ο Andrew ξεκίνησε από το Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών, πήγε στον Καναδά και από εκεί πέταξε για Πορτογαλία. Πέρασε από το Μαρόκο, την Ισπανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ελβετία, τη Γερμανία, το Λουξεμβούργο, το Βέλγιο, την Ολλανδία και μετά κατηφόρισε στην Ελλάδα.

Ο χάρτης από το ταξίδι του Andrew

Τον συναντήσαμε τυχαία, όταν έφθασε στην Αθήνα και προσφέρθηκε να μας πάει μία βόλτα για να γίνουμε και εμείς ένα μέρος από την περιπέτεια του.

Οι δυσκολίες οι οποίες αντιμετώπισε σαφώς ήταν πολλές. Ποτέ όμως δεν πέρασε από το μυαλό του να τα εγκαταλείψει όλα και να γυρίσει πίσω.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης