Στην τελική ευθεία έχει μπει το Bike Odyssey, ο απόλυτος ποδηλατικός αγώνας, που θα διεξαχθεί για πέμπτη φορά στην πανέμορφη και επιβλητική Πίνδο από τις 18 Ιουνίου 2017 έως τις 25 Ιουνίου 2017.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για έναν Cross Country ποδηλατικό αγώνα που διασχίζει την οροσειρά της Πίνδου και δίκαια θεωρείται ο δυσκολότερος στην Ελλάδα και ένας από τους πιο δύσκολους παγκοσμίως. Η έναρξη θα γίνει στο χωριό Σμίξη του Δήμου Γρεβενών και θα έχει τερματισμό στη Ναύπακτο.

Η διαδρομή έχει συνολικό μήκος 600 χλμ., με 25.000 μέτρα υψομετρικές διαφορές, και περνάει από 57 υπέροχα χωριά της ορεινής Ελλάδας διασχίζοντας την οροσειρά της Πίνδου. Υπάρχουν λίγα ασφάλτινα τμήματα, αρκετά μονοπάτια, ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό της διαδρομής του αγώνα καλύπτεται από χώμα.

Ο αγώνας αποτελείται από επτά στάδια και έναν πρόλογο και έχει οκτώ χωριά-σταθμούς. Παράλληλα γίνονται και τριήμεροι αλλά και ημερήσιοι αγώνες, για όσους δεν έχουν τον χρόνο ή τη δυνατότητα να πάρουν μέρος στον οκταήμερο, αλλά έχουν έτσι την ευκαιρία να πάρουν και αυτοί μία γεύση της απόλυτης ποδηλατικής πρόκρισης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περισσότερα στο Coremag.gr!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης