Αναρωτήθηκες ποτέ πώς οι αθλητές παραμένουν ήρεμοι υπό πίεση; Τους ζητήσαμε κάποια tips που θα μπορούσαν να σε βοηθήσουν να νικήσεις το άγχος, & να στοχεύσεις σε πιο φιλόδοξες προκλήσεις.

 Οι εξερευνητές, εκείνοι που αναζητούν την περιπέτεια, οι experts της επιβίωσης και οι αθλητές αντοχής χτίζουν την καριέρα τους υποβάλλοντας τους εαυτούς τους σε ακραίες καταστάσεις, πράγμα που σημαίνει ότι είναι εξειδικευμένοι στην αντιμετώπιση των ζητημάτων, που οι περισσότεροι από εμάς βρίσκουν δύσκολα. Αποφασίσαμε να τους ρωτήσουμε για τις ψυχολογικές τεχνικές που χρησιμοποιούν για να ανταπεξέλθουν στα όρια των δυνατοτήτων τους, οπότε παρακάτω μπορείς να βρεις κάποιες συμβουλές, που θα σε εξοπλίσουν, για να επιβιώσεις από τις δοκιμασίες της καθημερινής ζωής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Guillaume Galvani – Wingsuit flyer | Για την ελαχιστοποίηση του κινδύνου

Wingsuit flyer Guillaume Galvani takes a break from action.

Η αποφυγή του κινδύνου μπορεί να εμποδίσει την πρόοδό μας, επαγγελματικά και προσωπικά. Αλλά, λέει ο Guillaume Galvani – ο Γάλλος που, για να επιτύχει το εντυπωσιακό άνοιγμα αυτού του άρθρου, πέταξε από ένα αλεξίπτωτο 2.000 μέτρα πάνω από το Αιγαίο κοντά στο Oludeniz της Τουρκίας, ο κίνδυνος είναι κάτι που μπορεί να διαχειριστεί κανείς. Και τα αποτελέσματα μίας προαγωγής είτε του τερματισμού ενός μαραθωνίου, μπορεί να είναι σπουδαία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Μόλις είμαι έτοιμος να πετάξω, απλά εστιάζω στην κίνηση μου. Μετά από αυτό, είναι η απόλυτη ευχαρίστηση. Guillaume Galvani

«Δεν είμαι Superman», λέει ο Galvani. «Είμαι απλώς ένας καθημερινός τύπος που ζει το όνειρό του να πετάει σαν πουλί.» Ο κίνδυνος, λέει, μπορεί να μειωθεί αν είσαι πρόθυμος να αφιερώσεις το χρόνο σου στην προσπάθεια. «Στον εναέριο αθλητισμό υπάρχει κίνδυνος. Ο κίνδυνος όμως μπορεί να εκτιμηθεί, να αξιολογηθεί και ακόμη και να αποφευχθεί. Θα ανέβαινες ένα βουνό χωρίς εμπειρία; Όχι. Αλλά αν αναπτύξεις δεξιότητες με ελεγχόμενο τρόπο, προσαρμοσμένο στις πνευματικές και φυσικές σου ιδιότητες, καταλήγεις με ιδέες, αναλύσεις και εμπειρία για το πώς να διαχειριστείς τον κίνδυνο και να γνωρίσεις τα όριά σου.»
Μόλις αυτή η αυτογνωσία σε βοηθήσει να μετατρέψεις το ρίσκο σε ένα διαχειρίσιμο μέγεθος, θα απολαύσεις τις ανταμοιβές. «Όταν κάνω ένα άλμα με το wingsuit, δεν χρειάζομαι ένα τυχερό φυλαχτό ή κάτι ανάλογο», λέει. «Δεν χρειάζομαι καν πλήρη συγκέντρωση. Μόλις είμαι έτοιμος να πετάξω, τα όριά μου είναι προκαθορισμένα και οι αναλύσεις μου έχουν γίνει, είμαι σε αρμονία με το σώμα μου και εστιάζω μόνο στην κίνησή μου. Μετά από αυτό, είναι η απόλυτη ευχαρίστηση.»

Διαβάστε τη συνέχεια στο coremag.gr!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης