Το 2010, ο Eli Tomac σε ηλικία μόλις 17 χρονών, έκανε το εντυπωσιακό ντεμπούτο του ως επαγγελματίας motocross rider το οποίο συνοδεύτηκε με νίκη στο Hangtown.

Η συγκέντρωση, ο αθλητισμός, η ικανότητα και η ταχύτητα τοποθετούν εύκολα τον Monster Energy & Kawasaki rider “ET”, σταθερά στην ίδια σειρά με τους: Carmichael, Stewart, Villopoto και Dungey.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι ήδη μια φορά πρωταθλητής του AMA 250SX Supercross και δύο φορές στο AMA Motocross.

Το όνομα είναι ήδη γνωστό στους διεθνείς MX και SX αγώνες – ο Tomac έχει εκπροσωπήσει την Team USA στο Motocross of Nations και έχει συμμετάσχει σε Ευρωπαϊκά supercross events – τους πρώτους πέντε μήνες του 2017, έχασε από τον Ryan Dungey σε ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα που πήγε μέχρι τους τελευταίους γύρους και γύρισε στο Λας Βέγκας μετά από δεκαεπτά γύρους σε δεκαοχτώ εβδομάδες. Έχασε για μόλις 5 βαθμούς παρά το γεγονός ότι απέσπασε εννέα νίκες.

O Tomac είναι αναμφισβήτητα ένας από τους κορυφαίους αθλητές στη μεγάλη αμερικανική dirtbike σκηνή! Για όσους δεν το γνωρίζουν, είναι ο γιος του κορυφαίου mountain bike & downhill αθλητή, John Tomac.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μίλησε για την αγάπη του για το κυνήγι με τόξο όπως και για την αντιπαράθεση ανάμεσα σε ένα θορυβώδη και έντονο άθλημα, με ένα αθόρυβο και χρονοβόρο χόμπι. Επίσης για την σχέση με τον πατέρα του και γενικότερα την στήριξη της οικογένειάς του σε όλη την αγωνιστική του πορεία. Ακόμα, μίλησε για την συνταξιοδότηση του Dungey και πολλά άλλα..

Επιστρέφοντας στο 2010, στο AMA Pro National και στο αξιόλογο ντεμπούτο σου, θα μπορούσες να φανταστείς πως η ζωή σου θα εξελισσόταν έτσι;

Μετά το Hangtown και όταν κερδίσαμε… Προσπαθώ να σκεφτώ το τότε… Στην πραγματικότητα είναι πολύ δύσκολο να το σκεφτώ γιατί, ως παιδί, δεν θα πίστευα ότι θα βρισκόμουν στη θέση που είμαι τώρα: νούμερο ένα στην 450.
Κρυφά ελπίζεις για αυτό, και ας είναι κάτι μακρινό. Φαίνεται τρελό το να φτάσεις σε αυτή τη θέση [να είσαι # 1].
Αισθάνομαι πολύ τυχερός, όμως έχω ρίξει πολλή δουλειά και χρόνο σε αυτό.
Δεν ξέρω τι άλλο να πω, αλλά αισθάνομαι ευγνώμων.
Είμαι σχεδόν 25 ετών τώρα, και νιώθω πως έχω μια φοβερή καριέρα μέχρι στιγμής και έχω πάει σε πολλά ωραία μέρη. Ελπίζω να συνεχίσω να το έχω πολλά χρόνια μέσα μου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης