O Kenny Belaey κόντρα στο Kjeragbolten: καθώς ο αναβάτης θρύλος του ποδηλατικού trial πηδά πάνω στον εμβληματικό βράχο στη Νορβηγία.

To Kjeragbolten είναι ένα θαύμα από τη μητέρα φύση: ένας σφηνωμένος στρογγυλός βράχος, από την εποχή των πάγων, ανάμεσα σε δύο κάθετους τοίχους του όρους Kjerag στη Νορβηγία. Ένα σημείο ιδιαίτερα δημοφιλές για τους πεζοπόρους και τους αθλητές base jump και γενικά μια τοποθεσία που έχει φωτογραφηθεί απ’ όποιον την επισκέπτεται. Όποιος θέλει να φωτογραφηθεί πάνω σε αυτον βέβαια πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός καθώς ο σφηνωμένος βράχος βρίσκεται σε ύψος 984m με μια κάθετη άβυσσο να τον χωρίζει από το έδαφος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Βέλγος θρύλος του ποδηλατικού trial Kenny Belaey,δεν έχει αρνηθεί ποτέ επικίνδυνη δοκιμασία στα βουνά και αυτή τη φορά επισκέφθηκε την Νορβηγία για να διαπιστώσει αν θα μπορούσε να πηδήξει με το ποδήλατο του πάνω στον εμβληματικό αυτό βράχο. Το drop στο βράχο έχει ύψος δύο μέτρα, αλλά απαιτούνται οι εξαιρετικές ικανότητες του Belaey καθώς έχει μόλις ένα τετραγωνικό διαθέσιμο για την προσγείωση του.

Παράλληλα δεν υπήρχε ελικόπτερο για να ανεβάσει τον Belaey στο συγκεκριμένο σημείο, έτσι θα έπρεπε να περπατήσει και να πεταλάρει με το enduro MTB του έως το σημείο, κουβαλώντας μάλιστα στην πλάτη του το trial ποδήλατο του. Χρειάστηκε τέσσερις ολόκληρες ώρες για να φτάσει στο Kjeragbolten και όταν τα κατάφερε ήταν εξαντλημένος.

«Το σχέδιο ήταν απλό, η εκτέλεση ήταν δύσκολη», Kenny Belaey.

Περισσότερα στο Coremag.gr!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης