Οι επιστήμονες και οι surfers ταξίδεψαν στο Μεξικό για να δοκιμάσουν την τεχνολογία με την ελπίδα της βελτίωσης των επιδόσεων του αθλητή.

Ο στόχος του έργου Red Bull Surf Science δεν είναι να αλλάξει ριζικά τον τρόπο του αθλήματος, ή να το ανυψώσει σε καλύτερο επίπεδο, αντ’ αυτού ο στόχος είναι να προωθήσει την τεχνολογία που αναπτύσσεται, και να ελέγξει τις σκληρότερες δυνατές συνθήκες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αθλητής εξοπλισμένος με όλα τα απαραίτητα εξαρτήματα παράγει αξιόπιστα αποτελέσματα, ωστόσο θα βελτιωθεί η απόδοση του, όχι μόνο στο νερό, αλλά και σε άλλα αθλήματα.

Στο ένα χέρι φοράει ένα ρολόι για άμεση επικοινωνία με τους επιστήμονες, και στο άλλο χέρι ένα ρολόι με GPS το οποίο καταγράφει ακριβώς τις κινήσεις κατά την κοπηλασία, την ταχύτητα και την ενέργεια που παράγει.

Στην πλάτη τοποθετείται ένα εξάρτημα το οποίο συνδέεται με ένα ελικόπτερο που έχει ενσωματωμένη μία κάμερα, και ακολουθεί την πορεία του αθλητή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανιχνευτής Gps πάνω στην σανίδα, για την ακριβή καταγραφή της διαδρομής στο Surfing.

Παπούτσια κίνησης και ελέγχου καταγράφουν την πίεση που ασκεί ο αθλητής πάνω στη σανίδα, και πόσο γρήγορα αλλάζει τη στάση του σώματος του.

Γυαλιά που καταγράφουν την οπτική γωνία των αθλητών. Στο κεφάλι έχει τοποθετηθεί εξοπλισμός ο οποίος εντοπίζει τα διαφορετικά συναισθήματα του αθλητή, πότε είναι χαλαρός και πότε συγκεντρωμένος για να δαμάσει τα κύματα.

Επιστήμονες: Brandon Larson, Dr. Arnd Rose, Dr. David Putrino.
Προπονητές: Sean Hayes, Chris Gallagher, Rainos Hayes.
Aθλητές: Jake Marshall και Josh Moniz.

Επιμέλεια: Όλγα Φωτιάδου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης