Ξέχνα το green screen, αυτά τα τρελά stunts χρειάστηκαν πραγματικά εξωτερικά γυρίσματα. Είναι γνωστό ότι στις σύγχρονες ταινίες όλα γίνονται με green screen και CGI, μερικά όμως από τα πιο εικονικά stunts του Χόλιγουντ έχουν γίνει στην πραγματικότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε κάποια από τα πιο αξιομνημόνευτα stunts έχουν χρησιμοποιηθεί street και dirt μοτοσικλέτες, από Harley μέχρι Honda. Επίσης, αυτά τα stunts αποδεικνύουν ότι το μόνο που χρειάζεσαι για ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα είναι δύο ρόδες και δίψα για περιπέτεια.

Δες έξι από τα καλύτερα stunts πάνω σε δύο ρόδες:

1. Steve McQueen & Bud Ekins – Η Μεγάλη Απόδραση (1963)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η φρίκη και η αίγλη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ενέπνευσε αμέτρητες ταινίες. Μερικές καλές και μερικές πολύ κακές. Η Μεγάλη Απόδραση ανήκει στην πρώτη κατηγορία δείχνοντας την ιστορία μερικών τολμηρών αιχμαλώτων πολέμου στη Γερμανία.

Στην ταινία, ο Steve McQueen παίζει τον Αμερικανό πιλότο Captain Virgil Hilts. Όταν δραπετεύει από τη φυλακή, βρίσκει μια BMW R75 του γερμανικού στρατού, που στην πραγματικότητα είναι μια Triumph TR6 Trophy 650cc βαμμένη πράσινη.

Ο Hilts προσπαθεί να φτάσει στην ουδέτερη Ελβετία, ενώ τον κυνηγούν εκατοντάδες Γερμανοί στρατιώτες. Στην προσπάθειά του να τους αποφύγει κάνει ένα εκπληκτικό jump πάνω από έναν συρμάτινο φράχτη ύψους 3,5 μέτρων, πριν αναγκαστεί να πέσει πάνω στα σύρματα.

Ο McQueen -ο οποίος λάτρευε οτιδήποτε είχε σχέση με μηχανές και του άρεσε να τρέχει σε αγώνες- έκανε πολλά γυρίσματα πάνω στη μοτοσικλέτα. Παρ’ όλα αυτά, το stunt έγινε γύρω στα 240 χλμ. μακριά από την Ελβετία, από τον φίλο του και stunt rider, Bud Ekins, ο οποίος έβγαλε το jump με μια μοτοσικλέτα που σίγουρα δεν ήταν φτιαγμένη για να κάνει άλματα!

Δες τα υπόλοιπα στο Coremag.gr!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης