Η μεγαλύτερη αθλητική, ποδηλατική αλλά και εξερευνητική πρόκληση ακούει στο όνομα Bike Odyssey και θα διεξαχθεί για πέμπτη φορά στην πανέμορφη και επιβλητική Πίνδο από τις 18 Ιουνίου 2017 έως τις 25 Ιουνίου 2017.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για έναν Cross Country ποδηλατικό αγώνα που διασχίζει την οροσειρά της Πίνδου και δίκαια θεωρείται, ο δυσκολότερος στην Ελλάδα και ένας από τους δυσκολότερους παγκοσμίως. Η έναρξη θα γίνει στο χωριό Σμίξη του Δήμου Γρεβενών και θα έχει τερματισμό στη Ναύπακτο.

Η διαδρομή έχει συνολικό μήκος 600 χλμ., με 25.000 μέτρα υψομετρικές διαφορές και περνάει από 57 υπέροχα χωριά της ορεινής Ελλάδας διασχίζοντας την οροσειρά της Πίνδου. Υπάρχουν λίγα ασφάλτινα τμήματα, αρκετά μονοπάτια ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό της διαδρομής του αγώνα καλύπτεται από χώμα.

Ο αγώνας αποτελείται από επτά στάδια και έναν πρόλογο και έχει 8 χωριά-σταθμούς. Στον πρόλογο γίνεται αγώνας mtb και έχει σαν αφετηρία και τερματισμό την πλατεία του πρώτου χωριού-σταθμού. Στα υπόλοιπα στάδια έχει σαν αφετηρία την πλατεία ενός χωριού-σταθμού και τερματισμό την πλατεία του επόμενου χωριού-σταθμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο Bike Odyssey συμμετέχουν ομάδες των δύο ατόμων και απευθύνεται σε ανθρώπους που θέλουν να γνωρίσουν το ομορφότερο κομμάτι της άγνωστης και ανεξερεύνητης Ελλάδας και ταυτόχρονα θέλουν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε άκρως δύσκολες και απαιτητικές καταστάσεις.

Ειδικά για φέτος, το Bike Odyssey έχει και τέσσερις παράλληλους αγώνες προσφέροντας περισσότερες ευκαιρίες και επιλογές συμμετοχής:

Διαβάστε περισσότερα στο Coremag.gr!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης