Ο rider & λάτρης της περιπέτειας, Rene Wildhaber, ανακάλυψε έναν νέο ποδηλατικό παράδεισο, καθώς oδηγούσε σε μονοπάτια που έχουν δημιουργηθεί από καμήλες. Όλα αυτά στην καρδιά του Ομάν, στην έρημο.

Για μερικούς μήνες κάθε χρόνο, στην περιοχή Dhofar του Ομάν, έρχονται οι μουσώνες και οι καμήλες περιπλανιούνται σε όλη αυτήν την άγρια περιοχή προκειμένου να επωφεληθούν από το χορτάρι που καλύπτει εκείνη την εποχή τα βουνά. Όταν η περίοδος των μουσώνων παρέλθει, το άγριο αυτό τοπίο περνά και πάλι στην ξερή μορφή του. Εμφανίζεται λοιπόν η ξερή έρημος και παράλληλα αποκαλύπτονται όλες οι γραμμές που έχουν δημιουργήσει οι καμήλες στο πέρασμά τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ελβετός αναβάτης mtb, o Rene Wildhaber, ακολούθησε τα βήματα των «trail builders της ερήμου» και έφτασε να απολαμβάνει mtb σε ένα ατελείωτο όσο και εξωτικό δίκτυο μονοπατιών φτιαγμένο από τις καμήλες.

Το προσωρινά υγρό κλίμα της περιοχής της Dhofar ήταν κάτι που δεν περίμενε ο Wildhaber και ειδικά γιατί η συγκεκριμένη περιοχή βρίσκεται μερικές εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από την άγονη έρημο της περιοχής Empty Quarter.

Δείτε τη συνέχεια του άρθρου στο Coremag.gr!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης