Χαλάει ο καιρός

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2016, 18:30
Χαλάει ο καιρός
Νέα επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από απόψε το βράδυ με βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας.

Επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές, κατά τόπους ισχυρές προβλέπει η ΕΜΥΕιδικότερα, όπως αναφέρει το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) το μεσημέρι της Τετάρτης, αναμένεται να σημειωθούν βροχοπτώσεις, πιθανόν κατά τόπους ισχυρές από τις βραδινές ώρες της Τετάρτης που θα διαρκέσουν μέχρι και τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης.

Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Σύμφωνα με την πρόγνωση, θα επηρεαστούν η κεντρική και η ανατολική Μακεδονία (κυρίως η Χαλκιδική), η Θεσσαλία (κυρίως τα ανατολικά τμήματά της), οι Σποράδες, η ανατολική Στερεά, η Εύβοια και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Ο καιρός παρουσιάζει επιδείνωση με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές από τα ξημερώματα της Πέμπτης.
Μπαίνει και επίσημα το φθινόπωρο από αύριο


Το απόγευμα της Πέμπτης, στις 17.21 (ώρα Ελλάδος), αρχίζει και τυπικά το φθινόπωρο. Τότε θα συμβεί η φθινοπωρινή ισημερία στο βόρειο ημισφαίριο, όπου βρίσκεται και η χώρα μας, σηματοδοτώντας έτσι την αστρονομική έναρξη του εφετινού φθινοπώρου, ενώ αντίστοιχα στο νότιο ημισφαίριο θα αρχίσει η άνοιξη.

Στην ισημερία, η νύχτα και η μέρα έχουν σχεδόν την ίδια διάρκεια.

Στη συνέχεια, στο βόρειο ημισφαίριο η μέρα θα μικραίνει και η νύχτα θα μεγαλώνει, ώσπου η τελευταία θα φθάσει στο ζενίθ της στο χειμερινό ηλιοστάσιο του Δεκεμβρίου.

Τόσο οι ισημερίες όσο και τα ηλιοστάσια συμβαίνουν δύο φορές τον χρόνο και σηματοδοτούν την έναρξη των εποχών του έτους.

Από τα αρχαία χρόνια, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης, τέτοια φαινόμενα γιορτάζονταν από τους λαούς, που τους απέδιδαν μυθικές σημασίες.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2016, 18:55