Τριήμερο με καταιγίδες και χιόνια

Τριήμερο με καταιγίδες και χιόνια
Νέο έκτακτο δελτίο εξέδωσε η ΕΜΥ, προειδοποιώντας για ραγδαία επιδείνωση του καιρού από το βράδυ.

Ειδικότερα, κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι:

α) οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες
β) οι πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας
γ) οι θυελλώδεις άνεμοι.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

Την Πέμπτη (15-2-18)

Α) Μέχρι το απόγευμα τα νησιά του Ιονίου και η Ήπειρος. Μέχρι το βράδυ η δυτική Στερεά και η δυτική Πελοπόννησος. Βαθμιαία η ανατολική Πελοπόννησος, η κεντρική και ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής), η Εύβοια, η Θεσσαλία, οι Σποράδες, οι Κυκλάδες και η Κρήτη. Από το μεσημέρι η κεντρική Μακεδονία, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, και μέχρι τη νύχτα πιθανόν τα παραθαλάσσια της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.
 
Β) Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της δυτικής ηπειρωτικής χώρας και βαθμιαία σε περιοχές της Ηπείρου, της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της δυτικής και κεντρικής Στερεάς (από 400 μέτρα περίπου).

Bροχόπτωση το βράδυ της Τετάρτης

Βροχόπτωση το απόγευμα της Πέμπτης


Την Παρασκευή (16-2-18)

Α) Μέχρι τις πρωινές ώρες πιθανόν η κεντρική Μακεδονία (κυρίως Πιερία και Ημαθία). Μέχρι το μεσημέρι πιθανόν η ανατολική Θεσσαλία, οι Σποράδες, η ανατολική Στερεά, η Εύβοια και οι Κυκλάδες. Κατά διαστήματα μέχρι τη νύχτα τα Δωδεκάνησα και πιθανόν η Κρήτη.

Β) Πυκνές χιονοπτώσεις πιθανόν να σημειωθούν το πρωί στα ορεινά-ημιορεινά της Ημαθίας, της Πιερίας, της Χαλκιδικής και της ανατολικής Θεσσαλίας.

Μέχρι το μεσημέρι στα ορεινά της βόρειας Πελοποννήσου (κυρίως της Αχαΐας από 800 μέτρα), της Ευρυτανίας και της Φωκίδας (από 400-500 μέτρα) και της Φθιώτιδας (από 500-600 μέτρα).

Χιονόπτωση το βράδυ της Τετάρτης

Χιονόπτωση το πρωί της Παρασκευής

Πρόγνωση καιρού

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2018, 11:18