Την Κυριακή 18 Μαρτίου αναμένεται άστατος καιρός με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Πιο συγκεκριμένα, από την αρχή του 24ώρου αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά ηπειρωτικά και το Ιόνιο που έως το πρωί θα επεκταθούν και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Στη συνέχεια τα φαινόμενα θα επηρεάσουν τα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο, ενώ ο καιρός στα δυτικά θα βελτιωθεί. Το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί σε όλη τη χώρα με εξαίρεση την Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το Ανατολικό και Βόρειο Αιγαίο. Προς το τέλος του εικοσιτετραώρου ασθενείς τοπικές βροχές αναμένονται μόνο στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, το Ανατολικό Αιγαίο και εκ νέου στην Ήπειρο και το Βόρειο Ιόνιο. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη, τόσο έως το ξημέρωμα όσο και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου. Η μεταφορά Αφρικανικής σκόνης θα συνεχιστεί έως και το πρωί σε όλη τη χώρα, σταδιακά όμως θα περιοριστεί στις ανατολικότερες περιοχές, και θα δώσει χαρακτηριστικά λασποβροχής στα φαινόμενα.

Η θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 11 έως 21, στα νησιά του Ιονίου από 13 έως 17, στα νησιά του Αιγαίου από 15 έως 21, και στην Κρήτη από 17 έως 26.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ, σταδιακά όμως από το απόγεμα στα δυτικά θα γίνουν δυτικοί 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ ενώ στα ανατολικά θα εξασθενήσουν κατά 1 έως 2 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ, όμως προς το βράδυ θα στραφούν σε νότιους ίδιας έντασης.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με βροχές από το πρωί ενώ πιθανότητα για καταιγίδα υπάρχει το μεσημέρι και το απόγευμα. Στη συνέχεια ο καιρός θα βελτιωθεί. Η μεταφορά Αφρικανικής σκόνης θα δώσει χαρακτηριστικά λασποβροχής στα φαινόμενα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, από το απόγευμα όμως θα γίνουν δυτικοί 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 15 έως 19 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους ενώ πιθανότητα για καταιγίδα υπάρχει κυρίως από το πρωί έως και το μεσημέρι. Η μεταφορά Αφρικανικής σκόνης θα δώσει χαρακτηριστικά λασποβροχής στα φαινόμενα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις 2 έως 3 μποφόρ, από το πρωί όμως θα γίνουν νότιοι 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ, ενώ προς το βράδυ θα εξασθενίσουν και δεν θα ξεπερνούν τα 2 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 15 έως 18 βαθμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης