Νεφώσεις με βροχές και πιθανόν λίγες σποραδικές καταιγίδες στο βόρειο Ιόνιο, στη δυτική Στερεά, στην Ήπειρο και σε μεμονωμένες περιοχές της βόρειας Ελλάδας και του ανατολικού Αιγαίου περιμένουμε σήμερα. Σταδιακά οι βροχές θα περιοριστούν στα βορειοδυτικά.

Ωστόσο, τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα ενταθούν σημαντικά και γρήγορα μέσα στη νύχτα προς Πέμπτη θα επεκταθούν στη δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα. Στη δυτική Ελλάδα, μάλιστα, οι βροχές και οι καταιγίδες ενδέχεται να είναι κατά τόπους αρκετά έντονες. Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν και πάλι τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη δυτική Μακεδονία από 0 έως 15 βαθμούς, στη βόρεια Ελλάδα από 5 έως 19, στην κεντρική από 6 έως 21 βαθμούς, στην Ήπειρο από 8 έως 18, στη δυτική και νότια Ελλάδα από 9 έως 20 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 8 έως 22, στα νησιά του βόρειου Αιγαίου από 12 έως 20 βαθμούς και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα από 15 έως 21 βαθμούς, αλλά στη βόρεια Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν νότιοι σχεδόν μέτριοι μέχρι μέτριοι 4 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά πελάγη ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ, αλλά το βράδυ θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς με εντάσεις έως 6 μποφόρ. Στο νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, στρεφόμενοι το βράδυ σε δυτικούς με μικρή εξασθένηση. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ, με τάση σημαντικής ενίσχυσης αργά το βράδυ

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις, πυκνότερες τις πρωινές και βραδινές ώρες, ενώ αυξημένες θα διατηρηθούν οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα δυτικοί με ίδιες εντάσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 21 βαθμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις, οι οποίες το βράδυ θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ και από το βράδυ δυτικοί με ίδιες εντάσεις. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 9 έως 18 βαθμούς.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης