Ο καιρός σήμερα

Ο καιρός σήμερα
Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, με πιθανότητα για κατά τόπους έντονα φαινόμενα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα, στη Θεσσαλία και στα δυτικά, και χιονοπτώσεις στα ορεινά ηπειρωτικά και τις πρωινές ώρες πρόσκαιρα στα ημιορεινά της βόρειας χώρας περιμένουμε σήμερα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 10 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα (στη δυτική Μακεδονία 2-3 βαθμούς χαμηλότερη), 5 έως 14 βαθμούς στην κεντρική και νότια Ελλάδα, 7 έως 14 βαθμούς στη δυτική (στην Ήπειρο 3-4 βαθμούς χαμηλότερη), 11 έως 16 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 18 βαθμούς στην Κρήτη, από 8 έως 15 βαθμούς στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο βόρειο Αιγαίο από βορειοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο από νότιες-νοτιοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο πρόσκαιρα ισχυροί 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και αργότερα ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανότητα παροδικής καταιγίδας περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 14 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και αργότερα από νότιες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανότητα παροδικής καταιγίδας στα δυτικά τμήματα και χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν γενικά από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ και στα νότια πρόσκαιρα ισχυροί 6 μποφόρ.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018, 09:22