Ο καιρός σήμερα

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2017, 06:10
Ο καιρός σήμερα
Καταιγίδες τοπικού χαρακτήρα θα εκδηλώνονται σήμερα, έως το ξημέρωμα, σε περιοχές του βορειοδυτικού Αιγαίου, της δυτικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας. Σταδιακά τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα επεκταθούν στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα. Τα ισχυρά φαινόμενα θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και πολύ ενισχυμένους ανέμους. Εξαίρεση αποτελούν η ανατολική Μακεδονία και η Θράκη, όπου θα είναι πολύ περιορισμένα. Βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν επίσης το βράδυ στις Σποράδες.

Στη Λέσβο αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα αυξηθούν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις με ένταση έως 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία στη δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 12 έως 26 βαθμούς, στη Β. Ελλάδα από 16 έως 30, στην κεντρική Ελλάδα από 17 έως 32 βαθμούς, στη δυτική Ελλάδα από 17 έως 30, στη νότια Ελλάδα από 17 έως 29 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 17 έως 33 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 17 έως 28 βαθμούς, ενώ στο ανατολικό Αιγαίο και στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις που μόνο τοπικά θα φτάνουν τα 5 μποφόρ και στο Ιόνιο από δυτικές διευθύνσεις με ένταση που δεν θα ξεπερνούν τα 4 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Τα φαινόμενα ενδέχεται πρόσκαιρα να είναι ισχυρά και να συνοδευτούν από χαλαζόπτωση, κυρίως στα δυτικά τμήματα του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 32 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με παροδικές βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 27 βαθμούς.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2017, 08:27