Έπειτα από έναν ομολογουμένως βαρύ χειμώνα, επιτέλους… μύρισε άνοιξη. Η καλοκαιρία διαδέχθηκε τη βαρυχειμωνιά και θα συνεχιστεί, με υψηλές θερμοκρασίες και ήπιους νοτιάδες.

Έως την Καθαρά Δευτέρα αναμένεται άνοδος της θερμοκρασίας έως και 6 βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα προγνωστικά, προβλέπεται μεταβολή του καιρού από την Τρίτη 12 Μαρτίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές, με περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Πρόγνωση επόμενων ημερών

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρασκευή και Σάββατο

Καιρός: Αραιές νεφώσεις, κατά περιόδους πιο πυκνές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα πελάγη έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Θερμοκρασίες την Παρασκευή

Νεφοκάλυψη το Σάββατο

Κυριακή

Καιρός: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα δυτικά, με πιθανότητα τοπικών βροχών στα βορειοδυτικά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Άνεμοι: Στα δυτικά νότιοι 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Δείτε την εβδομαδιαία προοπτική του καιρού σε ένα μονόλεπτο βίντεο:

Άνεμοι την Κυριακή

Κ. Δευτέρα

Καιρός: Στα δυτικά, στα βόρεια και στο ανατολικό Αιγαίο αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, ενώ βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Θερμοκρασίες την Κ. Δευτέρα

Τρίτη 12-03-2019

Καιρός: Μεταβολή του καιρού από τα δυτικά με νεφώσεις και βροχές, τοπικές καταιγίδες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια, χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά.

Άνεμοι: Στα βορειοδυτικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ, που βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Σε αισθητή πτώση.

Θερμοκρασίες την Τρίτη

Ο καιρός σήμερα

Πολύ καλές καιρικές συνθήκες σε ολόκληρη τη χώρα, με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους, περιμένουμε σήμερα. Τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.

Η θερμοκρασία στη δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 0 έως 17 βαθμούς, στα υπόλοιπα βόρεια ηπειρωτικά από 2 έως 19, στην Ήπειρο και στα κεντρικά ηπειρωτικά από 5 έως 21 βαθμούς, στη δυτική και νότια Ελλάδα από 9 έως 20 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 7 έως 22 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 9 έως 18, στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από ανατολικές έως νοτιοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ και τοπικά στα βόρεια πελάγη μέτριοι 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις, ενώ τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες έως νοτιοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται πολύ καλές καιρικές συνθήκες, με περιορισμένη ορατότητα τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 9 έως 18 βαθμούς.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης