Μετά την παρατεταμένη καλοκαιρία -για την εποχή- αλλάζει και πάλι το σκηνικό του καιρού από το Σάββατο, με την έλευση του βαρομετρικού χαμηλού «Ιοκάστη», το οποίο θα πλησιάσει με ταχύτητα την Ελλάδα.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ, μεταβολή του καιρού θα σημειωθεί το Σάββατο, προερχόμενη από τα δυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τους θυελλώδεις ανέμους και τις πυκνές χιονοπτώσεις, κυρίως στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου θα επηρεαστούν το Ιόνιο, η δυτική Στερεά, η Πελοπόννησος και σταδιακά τα υπόλοιπα ηπειρωτικά, οι Σποράδες, η Εύβοια και τα νησιά του βορείου Αιγαίου. Το βράδυ του Σαββάτου η κακοκαιρία θα πλήξει τις Κυκλάδες και πιθανόν πρόσκαιρα την Κρήτη, ενώ τη νύχτα τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν τα Δωδεκάνησα.

Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και πιθανόν σε περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας με υψόμετρο από τα 700-800 μέτρα.

Την Κυριακή θα επηρεαστούν κατά διαστήματα μέχρι το βράδυ η Πελοπόννησος και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Μέχρι το μεσημέρι η δυτική Στερεά, η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και πιθανόν το Ιόνιο, η Ήπειρος και τα νησιά του βορείου Αιγαίου. Μέχρι το πρωί η κεντρική Μακεδονία και πιθανόν η Θεσσαλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πυκνές χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά καθώς και κατά διαστήματα σε περιοχές της Ηπείρου από τα 600-700 μέτρα και της δυτικής Μακεδονίας από τα 700-800 μέτρα. Στην Αττική βροχές και καταιγίδες αναμένονται από το μεσημέρι έως και τα μεσάνυχτα του Σαββάτου.

Δείτε τη θέση της «Ιοκάστης» το μεσημέρι του Σαββάτου 10/02:

Δείτε παρακάτω το ύψος της βροχόπτωσης το μεσημέρι του Σαββάτου:

Δείτε παρακάτω το ύψος της βροχόπτωσης τα ξημερώματα της Κυριακής:

Xιονόπτωση το βράδυ του Σαββάτου:

Ο καιρός το μεσημέρι του Σαββάτου:

O υετός το μεσημέρι του Σαββάτου:

Ο καιρός το Σάββατο

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται το Σάββατο (10/2) στα δυτικά και νότια της χώρας και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές.

Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα από τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο, στη δυτική Στερεά και στην Πελοπόννησο, σταδιακά στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, στις Σποράδες, στην Εύβοια και στα νησιά του βορείου Αιγαίου, το βράδυ στις Κυκλάδες και πιθανόν πρόσκαιρα στην Κρήτη και τη νύχτα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν στα Δωδεκάνησα.

Χιονοπτώσεις, κατά τόπους πυκνές, θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και πιθανόν και σε περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας με υψόμετρο από τα 700 – 800 μέτρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε πτώση κυρίως στα κεντρικά και βόρεια της χώρας.

Ο καιρός την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου

Στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και στην ανατολική νησιωτική χώρα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα μέχρι το πρωί στην κεντρική Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανόν στη Θεσσαλία, μέχρι το μεσημέρι στη δυτική Στερεά, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανόν στο Ιόνιο, στην Ήπειρο και στα νησιά του βορείου Αιγαίου και κατά διαστήματα μέχρι το βράδυ στην Πελοπόννησο και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά καθώς και κατά διαστήματα σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι άστατος, κατά περιόδους νεφελώδης, με τοπικές βροχές μικρής διάρκειας. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν βαθμιαία από το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Στα υπόλοιπα νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στα νότια πελάγη τοπικά 8 μποφόρ, που βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης