Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις αυξημένες στα ανατολικά και τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά, με τοπικές βροχές ή καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα, καθώς επίσης και στις Σποράδες και τη Βόρεια Εύβοια προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (Ε.Μ.Υ.).

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου στη Βόρεια Ελλάδα, 27 έως 32 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 24 έως 33 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 26 έως 30 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, και 23 έως 32 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στο Νοτιοανατολικό και πρόσκαιρα στο Κεντρικό Αιγαίο σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ.

Αττική
Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις βαθμιαία αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα δυτικά και βόρεια τμήματα θα έχει η Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στον Σαρωνικό ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και στα ανατολικά μέτριοι 5 μποφόρ και πρόσκαιρα ισχυροί 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.

Θεσσαλονίκη
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών θα έχει η Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, με πρόσκαιρη εξασθένηση τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης