Βελτιωμένο καιρό στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, με εξαίρεση την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα όπου αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (Ε.Μ.Υ.). Παράλληλα οι βόρειοι άνεμοι βαθμιαία θα εξασθενήσουν, ενώ τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -7 έως 9 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 6 έως 14 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 3 έως 14 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο η ελάχιστη θα κυμανθεί στους -1 βαθμούς), 9 έως 13 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 8 έως 14 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και τις πρωινές ώρες στο Νοτιοδυτικό Αιγαίο σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση, ενώ εξαίρεση θα παρουσιάσουν οι άνεμοι στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο όπου θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ με εξασθένηση. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Αττική
Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες στα βόρεια και ανατολικά του νομού θα έχει η Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 14 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στα ανατολικά ισχυροί 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.

Θεσσαλονίκη
Ηλιοφάνεια με χαμηλές θερμοκρασίες και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες θα έχει η Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης