Νεφώσεις με τοπικές βροχές στα δυτικά και βόρεια, όπου βαθμιαία θα ενταθούν και θα σημειωθούν καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές και θυελλώδεις νοτιάδες στα πελάγη, προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Στην υπόλοιπη χώρα θα σημειωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στη Δυτική Κρήτη και το Βορειοανατολικό Αιγαίο. Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από τη Βόρεια Αφρική.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου στη Βόρεια Ελλάδα, 15 έως 19 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 13 έως 20 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 15 έως 19 βαθμούς στις Κυκλάδες, 17 έως 22 βαθμούς στην Κρήτη (τοπικά στη Βόρεια Κρήτη έως 2-3 βαθμούς υψηλότερη) και από 14 έως 20 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νότιες-νοτιοανατολικές διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ και τοπικά πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ.

Αττική
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών θα έχει η Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και μετά το απόγευμα τοπικά στα νότια θυελλώδεις 8 μποφόρ.

Θεσσαλονίκη
Νεφώσεις όπου γρήγορα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές και μετά το μεσημέρι τοπικές καταιγίδες θα έχει η Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν από ανατολικές-νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και πρόσκαιρα ισχυροί 6 μποφόρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης