Αλλάζει από την Δεύτερα και την Τρίτη το σκηνικό του καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα βόρεια και τα ηπειρωτικά, το Ιόνιο και το βόρειο Αιγαίο αλλά και περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας, ενώ σήμερα αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με σποραδικές βροχές ή καταιγίδες στη δυτική και βορειοδυτική χώρα, και εντονότερα φαινόμενα στα ορεινά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 30 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 15 έως 30 στην Κεντρική Ελλάδα, από 18 έως 34 βαθμούς στη Δυτική και Νότια Ελλάδα και από 20 έως 27 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη, αλλά στα ανατολικά νησιωτικά τμήματα και στις νότιες ακτές της Κρήτης οι μέγιστες θα φτάσουν στους 34 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις, 6 με 7 μποφόρ, και τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ και τοπικά μέτριοι 5 μποφόρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις περιμένουμε για σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα ανατολικά και βόρεια οι μέγιστες θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις, 6 με 7 μποφόρ, και πιθανόν πρόσκαιρα στα ανατολικά θυελλώδεις 8 μποφόρ, με εξασθένηση το βράδυ.

Παροδικές νεφώσεις περιμένουμε για σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νότιες κυρίως διευθύνσεις ασθενείς μέχρι σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Ειδικότερα:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: στη δυτική και κεντρική Μακεδονία λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις απογευματινές ώρες με πρόσκαιρους όμβρους οι καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος. Άνεμοι: βορειοανατολικοί στα δυτικά 3 με 4 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες κυρίως στις βορειότερες περιοχές. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: στη Θεσσαλία παροδικές νεφώσεις το απόγευμα με πιθανότητα μεμονωμένων βροχών στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4, στα ανατολικά και νοτιά 5 με 6 πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: από 16 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και στα ανατολικά παραθαλάσσια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στη βόρεια Κρήτη. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 τοπικά στις Κυκλάδες 7 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: από 24 έως 28 και τοπικά στη νοτιά Κρήτη έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Γενικά αίθριος. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα βόρεια πρόσκαιρα 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: από 25 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης