Με έκτακτο δελτίο της, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποιεί για εμφάνιση ακραίων καιρικών φαινομένων με κυριότερα χαρακτηριστικά τις έντονες βροχοπτώσεις, το χαλάζι και τους θυελλώδεις ανέμους.

Η κακοκαιρία, σύμφωνα με την πρόγνωση των μετεωρολόγων ξεκινά από αύριο Πέμπτη και θα διαρκέσει τουλάχιστον έως την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά το δελτίο έχει ως εξής:

Επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από αύριο Πέμπτη και από τα βορειοδυτικά με κύρια χαρακτηριστικά:

A. Τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες δεν αποκλείεται να συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και θα επηρεάσουν:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

1. Την Πέμπτη (30-11-17)
Τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Μακεδονία.

2. Την Παρασκευή (01-12-17)
τις προαναφερθείσες περιοχές, τη δυτική και βόρεια Πελοπόννησο, την κεντρική Στερεά, τα δυτικά και βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας, την υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη.

2. Το Σάββατο (02-12-17)
Κατά περιόδους τα ηπειρωτικά (κυρίως τα δυτικά και βόρεια), τα νησιά του Ιονίου και από τις βραδινές ώρες τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.

3. Την Κυριακή (03-12-17)
Τις πρωινές ώρες τη Θράκη και μέχρι τις βραδινές ώρες τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.

B. Τους τοπικά θυελλώδεις ανέμους 7 με 8 και στο Αιγαίο πιθανώς τα 9 μποφόρ μέχρι την Κυριακή.

Βροχόπτωση την Πέμπτη

Χιονόπτωση την Πέμπτη

Αναλυτικά η πρόγνωση

Πέμπτη 30-11-2017
Καιρός: Στα δυτικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες οι οποίες στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά θα είναι πιθανώς κατά τόπους ισχυρές κυρίως στα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα δυτικά.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Σε άνοδο.

Παρασκευή 01-12-2017
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια όπου τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι πιθανώς ισχυρά. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο βαθμιαία 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Σε μικρή περαιτέρω άνοδο.

Σάββατο 02-12-2017
Καιρός: Στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά της βορειοδυτικής χώρας. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και τοπικά στα πελάγη 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Σε μικρή πτώση στα δυτικά.

Κυριακή 03-12-2017 και Δευτέρα 04-12-2017
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα. Χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βορειοδυτικής χώρας.
Άνεμοι: Στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο την Κυριακή το πρωί τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Σε βαθμιαία πτώση από τα βορειοδυτικά.

Ο καιρός την Παρασκευή

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης