Ραγδαία επιδείνωση του καιρού, με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις, αναμένεται από σήμερα το απόγευμα, αρχικά από τα δυτικά και στη συνέχεια σε όλη τη χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, η κακοκαιρία θα χτυπήσει τις περιοχές της Κέρκυρας, της Ηγουμενίτσας, της Πρέβεζας, της Άρτας, του Μεσολογγίου, του Αγρινίου, της Πάτρας, του Πύργου και της Καλαμάτας. Εν συνεχεία, τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα επηρεάσουν όλη την ακτογραμμή του βορείου Αιγαίου, την Ασπροβάλτα, την Καβάλα, την Κομοτηνή, την Ξάνθη και την Αλεξανδρούπολη, ενώ αργότερα θα πλήξουν τη Σαμοθράκη, τη Θάσο και τη Λήμνο.

Μέσα στο Σάββατο η κακοκαιρία θα χτυπήσει τη Μυτιλήνη, τη Χίο και τη Σάμο, ενώ σταδιακά θα φθάσει στα Δωδεκάνησα.

Ο καιρός αναμένεται να επιδεινωθεί στην Αττική τα μεσάνυχτα της Παρασκευής και τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου.Ο καιρός αναμένεται να επιδεινωθεί στην Αττική τα μεσάνυχτα της Παρασκευής και τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 5 με 7 μποφόρ και στο Ιόνιο έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 7 έως 19 βαθμούς Κελσίου, στα κεντρικά από 14 μέχρι 22 βαθμούς και στα νησιά από 15 έως 22 βαθμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, προβλέπονται βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Τα περισσότερα φαινόμενα θα εκδηλωθούν στην ανατολική ηπειρωτική και νησιωτική χώρα και θα επηρεάσουν κυρίως τις περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη.

Νέα επιδείνωση του καιρού περιμένουμε από το Σάββατο το βράδυ. Την Κυριακή οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα διατηρηθούν μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Το zougla.gr μίλησε με τον μετεωρολόγο Τάσο Αρνιακό ο οποίος μίλησε για την επιδείνωση της Παρασκευής ενώ έδωσε μια πρόγνωση του καιρού για το Σαββατοκύριακο.

(Η πρόγνωση του καιρού από το μετεωρολόγο Τάσο Αρνιακό)

Δείτε τις βροχόπτωσεις στη χώρα τις βραδινές ώρες της Παρασκευής όπως τις μεταδίδει το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών «Ποσειδών»

Συστάσεις προς τους πολίτες

Με αφορμή το έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη απευθύνει συστάσεις στους πολίτες:

• να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων

• να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία, αν παρασυρθούν από τον άνεμο ή την έντονη βροχόπτωση, ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς

• να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά

• αν πρόκειται να μετακινηθούν, να ενημερωθούν για τον καιρό και για την κατάσταση του οδικού δικτύου- να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους, ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των έντονων καιρικών φαινομένων
 
• να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα πεζή ή με το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το πέρας αυτών

• να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κ.λπ.

• σε περίπτωση εκδήλωσης χαλαζόπτωσης να καταφεύγουν σε ασφαλή χώρο και εφόσον έχουν ζώα να μεριμνούν ώστε και αυτά να είναι ασφαλή.

Η πρόγνωση καιρού για το Σαββατοκύριακο

Το Σάββατο αναμένονται βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές σε ολόκληρη τη χώρα. Τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν πρώτα στα δυτικά και μέχρι αργά τη νύχτα στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και πιθανόν τοπικά 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές.

Δείτε τις βροχόπτωσεις στη χώρα το πρωί, το μεσημέρι και το βράδυ του Σαββάτου όπως τις μεταδίδει το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών «Ποσειδών»

Την Κυριακή είναι πιθανό οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες να διατηρηθούν μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Δείτε τις βροχόπτωσεις στη χώρα το πρωί και το μεσημέρι της Κυριακής όπως τις μεταδίδει το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών «Ποσειδών»


Διαβάστε επίσης: Προ των πυλών ο πιο ψυχρός χειμώνας
Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 2 Νοεμβρίου 2014, 22:27

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης