Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 25 Ιανουαρίου 2015, 14:48
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού
Νέα επιδείνωση θα παρουσιάσει από σήμερα ο καιρός, με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τις χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και κυρίως της βόρειας χώρας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο και στα Δωδεκάνησα οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα διατηρηθούν την Κυριακή και μέχρι τις πρωινές ώρες αύριο Δευτέρα θα ενταθούν ξανά από τη νύχτα και θα διατηρηθούν την Τρίτη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες τη νύχτα της Κυριακής προς τη Δευτέρα θα εξασθενήσουν και θα ενταθούν εκ νέου τις απογευματινές και κυρίως τις βραδινές ώρες της Τρίτης.

Στο Ιόνιο, στη δυτική Στερεά και στη δυτική Πελοπόννησο από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας οι βροχές και οι καταιγίδες θα ενταθούν. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Πελοποννήσου (πάνω από τα 1.200 μέτρα), της Δυτικής Στερεάς (πάνω από τα 900 μέτρα), ενώ στην Ήπειρο θα χιονίσει και σε ημιορεινές περιοχές (ενδεικτικό υψόμετρο 500-600 μέτρα).

Από τις πρωινές ώρες της Τρίτης τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία τη Δευτέρα θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα ορεινά, οι οποίες βαθμιαία θα ενταθούν και θα χιονίσει μέχρι το βράδυ και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας (ενδεικτικό υψόμετρο 500-600 μέτρα).

Από τις απογευματινές ώρες ισχυρές βροχές και καταιγίδες είναι πιθανό να εκδηλωθούν κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας.

Την Τρίτη ισχυρές βροχές και καταιγίδες είναι πιθανό να σημειωθούν μέχρι αργά το βράδυ στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Χιονοπτώσεις αναμένονται σε όλες τις ορεινές και ημιορεινές της Μακεδονίας και της Θράκης, οι οποίες στην κεντρική και δυτική Μακεδονία θα είναι κατά τόπους πυκνές (από υψόμετρο περίπου 400 μέτρα και πάνω).

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 25 Ιανουαρίου 2015, 16:00