Από τότε που ήμασταν παιδιά ανυπομονούσαμε να έρθει το καλοκαίρι για πολλούς λόγους: τις καλοκαιρινές ηλιόλουστες ημέρες, τις βόλτες που θα θυμόμαστε και θα μας συντροφεύουν τον χειμώνα, τις βουτιές σε θάλασσες και πισίνες αλλά και τη μεγαλύτερη απόλαυση που συνοδεύει την αγαπημένη εποχή μικρών και μεγάλων, το παγωτό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις διακοπές μας πέρα από τις παραλίες και τα in bars που ανυπομονούμε να εξερευνήσουμε συγκαταλέγονται και τα καλύτερα μέρη που μπορούμε να ευχαριστήσουμε τον ουρανίσκο μας με ένα παγωτό που θα μας μείνει αξέχαστο. Είτε στην πόλη είτε στο νησί οι επιλογές για μέρη που μπορείτε να απολαύσετε το παγωτό σας είναι πολλές , αρκεί όμως μία προϋπόθεση: να το ευχαριστηθείτε και να μην έχετε καμία ενοχή.

Οι διαφορετικές γεύσεις παγωτού που μπορείτε να ανακαλύψετε σε τζελατερίες είναι εκατοντάδες ενώ εξίσου πολλοί είναι και οι συνδυασμοί που μπορείτε να κάνετε για extra απόλαυση. Συγκεντρώσαμε τα καταστήματα τα οποία φημίζονται για την ικανότητα τους να αποτυπώνονται στη γευστική μας μνήμη και σας τα παρουσιάζουμε για να… ξεκινήσετε το κυνήγι του «καλού παγωτού».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Antica Gelateria Di Roma, Ναύπλιο

Εάν βρίσκεστε στο Ναύπλιο και θέλετε να γευτείτε αυθεντικό ιταλικό παγωτό περάστε από το Antica Gelateria Di Roma για να διαλέξετε από μία ποικιλία που περιλαμβάνει πάνω από 30 γεύσεις με πιο διάσημες την crema caffe, το sorbet με φρέσκα φρούτα εποχής και τη σοκολάτα με grappa ή πιπεριά τσίλι.

Ice Art, Ρόδος

Το Ice Art στη Ρόδο θα γίνει το αγαπημένο σας place to be με τη γλυκιά ατμόσφαιρα και τα παστέλ του χρώματα να σας κερδίζουν πριν καν δοκιμάσετε μία από τις πολλές εύγευστες επιλογές παγωτού που προσφέρει.

Vicky’s, Αντίπαρος

Ένα από τα must visit σημεία στην Αντίπαρο για τους λάτρεις του παγωτού. Το παγωτό της Vicky’s είναι τόσο καλό και συνεπώς τόσο ανάρπαστο που λόγω της κατανάλωσης, τον Αύγουστο μπορεί να μην έχει προλάβει να παγώσει δίνοντας μία άλλη διάσταση στον τρόπο που απολαμβάνατε το παραδοσιακό σπιτικό παγωτό.

Emeral, Κέρκυρα

Το Emeral είναι ένα από τα παλαιότερα καταστήματα της Κέρκυρας που μετράει 40 χρόνια. Ευχαριστηθείτε το παγωτό που είναι φτιαγμένο από φρέσκο γάλα σε υπέροχες γεύσεις που μπορείτε να συνδυάσετε υπέροχα με παραδοσιακά γλυκά και μεγάλη ποικιλία από αρτοσκευάσματα.

Sweet Cone, Σαντορίνη

Στο κέντρο του Καρτεράδου μπορείτε να επιλέξετε μία από τις ωραιότερες κρέπες ή βάφλες σε διάφορες εκδοχές. Απολαύστε τις με μία από τις 18 διαφορετικές γεύσεις  χειροποίητου παγωτού κοιτώντας το ηλιοβασίλεμα για μία καλοκαιρινή εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη.

 Χαρά, Άνω Πατήσια

Για παραδοσιακή καλοκαιρινή απόλαυση κατά τη διάρκεια των θερινών περιπλανήσεων σας στην πόλη επισκεφθείτε τη Χαρά για πολίτικα παγωτά από το 1968. Προτιμήστε το Σικάγο, το οποίο είναι ένα πραγματικό ηφαίστειο σοκολάτας ή το ακαταμάχητο εκμέκ με δροσιστικές μπάλες παγωτού να το συνοδεύουν καθιστώντας το παραδοσιακό ζαχαροπλαστείο έναν πραγματικό πειρασμό.

I Scream,  Κεφαλονιά

Το καλύτερο παγωτό που θα βρείτε στο αγαπημένο νησί των Επτανήσων βρίσκεται στην κεντρική πλατεία του Ληξουρίου. Ντόπια υλικά και φρέσκα φρούτα συνθέτουν ένα παγωτό που οι αναγνώστες της βρετανικής Guardian ψήφισαν ως ένα από τα καλύτερα της Ευρώπης. Μία από τις must have γεύσεις που πρέπει να δοκιμάσετε είναι η μαστίχα τριαντάφυλλο.

Daidadi Gelato, Σύρος

Αυθεντικό ιταλικό παγωτό θα βρείτε στο κατάστημα του Ιταλού Danielle με υλικά, γεύσεις και επιρροές από την γειτονική σε εμάς πατρίδα του. Σύκο, πεπόνι, κρέμα κεράσι, κρέμα με νουγκά και άλλα πολλά φτιαγμένα με ντόπιο φρέσκο γάλα και εκλεκτά υλικά.

Gelateria Dolci Passioni, Λουτράκι

Στην συγκεκριμένη τζελατερία στο Λουτράκι ο ουρανίσκος σας θα ανακαλύψει γεύσεις που δεν ήξερε πως υπάρχουν όπως σορμπέ από λουλούδια και παραδοσιακό γλυκό του κουταλιού σε συνδυασμό με ένα από τα πιο αγαπημένα ιταλικά τυριά. Τα φρέσκα υλικά, οι εμπνευσμένες γεύσεις και οι πρώτες ύλες που ταξιδεύουν από την Ιταλία συναντιούνται στο Λουτράκι για μία ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία.

Delizia Gelato Italiano, Χανιά

Τι συμβαίνει όταν ένας Κρητικός συναντάει έναν Ιταλό και αποφασίζουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους; Δημιουργούνται παγωτά με μεράκι, αγνές πρώτες ύλες, βιολογικά φρέσκα φρούτα και προτάσεις που διαφέρουν από τα συνηθισμένα. Στην καρδιά της Παλιάς Πόλης μπορείτε να δοκιμάσετε την γεύση της προτιμήσεως σας για να εμπλουτίσετε τις καλοκαιρινές διακοπές σας με γλύκα και νέες εμπειρίες που δύσκολα θα ξεχάσετε.

Φαλταΐνα, Σκύρος

Από το 2008 το παγωτό της «Φαλταΐνας» κερδίζει τις καρδιές των ντόπιων και των τουριστών και πλέον είναι «must» μια στάση στο κατάστημα της Χώρας για να απολαύσετε ένα γευστικό και ποιοτικό παγωτό. Το μυστικό της συνταγής είναι τα φρέσκα υλικά και κυρίως το βουβαλινό γάλα από τη λίμνη Κερκίνη. Η μεγάλη ποικιλία των γεύσεων θα σας μπερδέψει και δεν θα ξέρετε τι να διαλέξετε, αξίζει όμως να δοκιμάσετε τη γνωστή «Αραπίνα» με μαύρη σοκολάτα. Τέλος, μπορείτε να το απολαύσετε χωρίς τύψεις μιας και είναι παγωτό με χαμηλά λιπαρά!!!

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης