Συνέντευξη: Σωτήρης Σκουλούδης

Οι Έλληνες εκτός Ελλάδας, σε χώρες που στηρίζουν δηλαδή τις νέες ιδέες και την καινοτομία, έχουν την τάση συχνά να… μεγαλουργούν, προκαλώντας φυσικά θλιβερά ερωτήματα σχετικά με το τι δεν πάει καλά εδώ, και αναγκαζόμαστε να εισάγουμε ακόμα και τις… ιδέες των δικών μας, από το εξωτερικό…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι ο Γιώργος Στάικος, ιδιοκτήτης κατασκευαστικής εταιρείας στη μικρή πόλη Μπέχουμ, στη Βεστφαλία της Γερμανίας. Ο φιλόδοξος Δραμινός, που παρακολουθεί στενά όλες τις τεχνολογικές εξελίξεις, κατάφερε μαζί με συνεργάτες του να κατασκευάσει το πρώτο 3D σπίτι της περιοχής -με τη χρήση εξ’ ολοκλήρου 3D εκτυπωτή- εντυπωσιάζοντας τους πάντες, και λαμβάνοντας τα συγχαρητήρια της τοπικής αρμόδιας υπουργού. Με την καινοτόμο τεχνολογία, το σπίτι που, υπό συνθήκες παραγωγής μπορεί να κατασκευαστεί και να παραδοθεί με το κλειδί στο χέρι σε λίγα 24ωρα, μπορεί να αποτελέσει το πρότυπο για ολόκληρες πόλεις!

Κι επειδή οι ιδέες στην εποχή της υψηλής τεχνολογίας είναι ατελείωτες, ειδικά στις χώρες που επιτρέπουν την ανάπτυξή τους, ο Γιώργος Στάικος ανταμείφθηκε λαμβάνοντας την προεδρία του Κέντρου Καινοτομίας που ιδρύθηκε προ λίγων ημερών στην περιοχή, στις εγκαταστάσεις ενός πρότυπου σχολείου. Στο κέντρο συμμετέχουν κι άλλοι φορείς, και ο στόχος του είναι η αξιολόγηση πατεντών και νέων ιδεών, με σκοπό την ενίσχυση του δημιουργού και την προώθηση της καινοτομίας τους στην αγορά…

Ήδη, το πρώτο project που ετοιμάζεται στο Κέντρο Καινοτομίας έχει έντονο ελληνικό ενδιαφέρον, και ενεργό ελληνική συμμετοχή από διάφορες χώρες: Αφορά στην κατασκευή ενός πρότυπου μη επανδρωμένου αεροσκάφους το οποίο θα μεταφέρει τα προϊόντα στα νησιά του Αιγαίου, πετώντας λίγα μέτρα πάνω από τα κύματα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το zougla.gr συνομίλησε με τον Γιώργο Στάικο και σας παρουσιάζει τα όσα ενδιαφέρονται συμβαίνουν στο Μπέχουμ και αφορούν ίσως… τις μελλοντικές εφευρέσεις που θα δούμε και στη χώρα μας:

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης