Συνέντευξη: Σωτήρης Σκουλούδης

Εικονολήπτης: Νίκος Χριστοφάκης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μοντάζ: Απόστολος Μαρούσης

«Το αδύνατο δεν υπάρχει». Και ένα από τα καλύτερα παραδείγματα αυτού του γνωμικού, είναι η Χριστίνα Φλαμπούρη αυτοπροσώπως, η νέα κοπέλα δηλαδή που πραγματοποίησε πρόσφατα ένα αληθινό επίτευγμα: Ανέβηκε στις επτά ψηλότερες κορυφές του πλανήτη. Είναι η μόνη Ελληνίδα και μια από τις 70 περίπου γυναίκες του κόσμου που το έχουν επιτύχει αυτό.

Η Χριστίνα Φλαμπούρη δεν προετοιμαζόταν τη μισή της, από τα 32 της χρόνια, ζωή για αυτό, ούτε είχε ποτέ κάποιο ιδιαίτερο πάθος για την ορειβασία. Πριν από πέντε χρόνια είχε την πρώτη της… απογοητευτική εμπειρία, μην καταφέρνοντας να τα βγάλει πέρα σε μια… εκδρομή αναρρίχησης στα Χασιά! Από μικρή, δε, είχε υψοφοβία, και ως εκ τούτου απέφευγε τις… κακοτοπιές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πολλές φορές όμως, χρειαζόμαστε ένα πρόβλημα για να εξελιχθούμε, για να δοκιμάσουμε -και να ξεπεράσουμε- τα όρια του εαυτού μας. Η Χριστίνα, ένα φυσιολογικό κορίτσι με εργασία σε μεγάλη εταιρεία άσχετη με τον αθλητισμό, πείσμωσε από αυτή της την «αδυναμία», έβαλε ως στόχο -στην κυριολεξία- τον ουρανό και κατάφερε έναν πραγματικό άθλο.

Μέσα σε διάστημα 3,5 χρόνων από τότε κατέκτησε τα εξής:

Την ψηλότερη κορυφή της Ευρώπης, το Ελμπρούς (5.642 μ.) στη Ρωσία

Την ψηλότερη κορυφή της Αφρικής, το Κιλιμάντζαρο (5.895 μ.) στην Τανζανία

Την ψηλότερη κορυφή της Β. Αμερικής, το Ντενάλι (6.194 μ.) στην Αλάσκα

Την ψηλότερη κορυφή της Ωκεανίας, την Πυραμίδα Κάρστενς (4.884 μ.) στην Παπούα

Την ψηλότερη κορυφή της Νοτίου Αμερικής, την Ακονκάγκουα (6.962 μ.) στην Αργεντινή

Την ψηλότερη κορυφή του κόσμου, το Έβερεστ (8.848μ.) 

Την ψηλότερη κορυφή της Ανταρκτικής, το Βίνσον Μασίφ (4.892)

Δεν ήταν καθόλου εύκολο. Χρειάστηκε να χωρέσει εντατικές προπονήσεις στο επιβαρυμένο της πρόγραμμα, να αναζητήσει χορηγούς που θα πίστευαν στο όραμά της και θα τη στήριζαν και φυσικά να το πάρει απόφαση και να κάνει το πρώτο βήμα, σε κάποιο βουνό, πολύ μακριά από την πατρίδα της. Έπειτα, έπρεπε να αντιμετωπίσει τις αντίξοες συνθήκες σε περιβάλλοντα στα οποία ο άνθρωπος δεν είναι προορισμένος να επιβιώνει… Πολλές φορές κινδύνεψε, άλλες τόσες πήγε να τα παρατήσει, τελικά όμως τα κατάφερε. Πάτησε στις κορυφές του κόσμου.

«Στην κορυφή δεν σε πάει μόνο το σώμα. Πιο μεγάλο ρόλο παίζει η ψυχή», μας λέει, περνώντας έτσι το μήνυμα που πρέπει να έχουμε όλοι στο μυαλό μας, ειδικά στις δύσκολες συνθήκες που ζούμε, προκειμένου να κατακτήσουμε τους στόχους μας.

Το zougla.gr συνάντησε τη Χριστίνα Φλαμπούρη σε προπόνηση της στην Πάρνηθα. Εκεί, κοντά στην κορυφή της Αττικής, μας άνοιξε τα χαρτιά της, μας εξιστόρησε άγνωστα περιστατικά του άθλου της και οι περιγραφές της μπορούν να αποτελέσουν αιτία έμπνευσης και κινήτρου για όλους μας, προκειμένου να κατακτήσουμε τις δικές μας «κορυφές»…

Δείτε τη συνέντευξη της Χριστίνας Φλαμπούρη στο zougla.gr:

 

 

Πλέον η Χριστίνα -μέχρι το επόμενο ταξίδι της- και εκτός από τη βασική της εργασία, ασχολείται επίσης με ομιλίες που δίνουν κίνητρο και έμπνευση στους ανθρώπους, να μην τα παρατάνε ποτέ, και να κάνουν την αδυναμία τους (όπως την υψοφοβία) παράγοντα νίκης!

 

Μάθετε περισσότερα για τη Χριστίνα Φλαμπούρη εδώ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης