Εξώδικη διαμαρτυρία απέστειλε o δικηγόρος Κώστας Δοκιμάκης, προς τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών και προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με κοινοποίηση και στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Με αυτήν ζητεί να εφαρμοστεί ο σχετικός νόμος που προβλέπει τη δρομολόγηση πλοίου ασφαλείας για τα νησιά, με δεδομένη τη συνέχιση της απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αξιότιμε κ Πρόεδρε,

Συνεχίζεται για 8η ημέρα η απεργία της ΠΝΟ με αποτέλεσμα όχι μόνο η Σύρος που κατοικοεδρεύω αλλά και το σύνολο των νησιών της επικράτειας να βρίσκονται δίχως ακτοπλοϊκή σύνδεση τόσο μεταξύ τους όσο και με τους ηπειρωτικούς λιμένες.

Η αρρυθμία αυτή, προκαλεί προφανή και αυταπόδεικτο κίνδυνο ζωής αρρώστων και πασχόντων, διαμενόντων στα νησιά, όσο και κίνδυνο για την δημόσια υγεία, μιας και οι υποδομές πρωτοβάθμιας περίθαλψης δεν είναι ίδιες για όλα τα νησιά αλλά ποικίλουν ανάλογα με το μέγεθος κ%ce%b4%ce%bf%ce%ba%ce%b7%ce%bc%ce%b1%ce%ba%ce%b7%cf%83-%ce%ba%cf%89%cf%83%cf%84%ce%b1%cf%83αι τον πληθυσμό ενώ αντίθετα παρατηρούνται αυξημένα κρούσματα ασθενειών λόγω του χειμώνα.
Επιπροσθέτως, παρατηρούνται ελλείψεις σε είδη πρώτης ανάγκης και κυρίως σε είδη τροφής και φροντίδας βρεφών, παιδιών και ηλικιωμένων αλλά και σε φαρμακευτικό υλικό. Ομοίως, ελλείψεις σε καύσιμα, πετρέλαιο θέρμανσης αλλά και επιπλοκές στις εμπορευματικές συναλλαγές.
Παρέλκει δε, να τονίσω την εθνική σημασία τακτικής ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας στα νησιά Σάμο, Χίο, Μυτιλήνη αυτή την περίοδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επειδή από την έναρξη της απεργίας έχουν παρέλθει τρείς (-3-) και πλέον ημέρες όπου η τακτική ακτοπλοϊκή συγκοινωνία έχει διακοπεί για λόγο που δεν οφείλεται σε ανωτέρα βία ή απαγόρευση απόπλου.
Επειδή έχετε την εκ του Νόμου υποχρέωση (α25§4.α. Ν4256/2014) να συγκαλέσετε εκτάκτως το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών ώστε να εισηγηθείτε στον κ. Υπουργό Ναυτιλίας πρόγραμμα δρομολογίων έκτακτης ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας κλπ ως ο ίδιος ως άνω Νόμος ορίζει.
Επειδή, μολονότι έχουν πληρωθεί οι προϋποθέσεις που ορίζει ο Νόμος για την έκτακτη σύγκλιση του Σ.Α.Σ., δεν έχετε πράξει τούτο.
Επειδή, σέβομαι το δικαίωμα στην απεργία και το δύσκολο επάγγελμα του ναυτικού πλην όμως, οφείλω να προστατεύσω τον εαυτό μου, την οικογένεια μου και τους συμπατριώτες μου από κάθε κίνδυνο.
Επειδή, διαμαρτύρομαι για την συμπεριφορά σας αυτή

ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ

Και με την επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματος μου

ΣΑΣ ΚΑΛΩ όπως συγκαλέσετε άμεσα το Σ.Α.Σ. με θέμα την εισήγηση καθορισμού δρομολογίων έκτακτης ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας κλπ ως Νόμος ορίζει και

ΣΑΣ ΚΑΛΩ όπως επιδώσετε άμεσα την εισήγησης σας στον αρμόδιο κ. Υπουργό Ναυτιλίας για να πράξει τα νόμιμα».

Πηγή: cyclades24.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης