Επιμέλεια: Βασίλης Σαρημπαλίδης

       

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


H σκόνη από το Ράλι Ακρόπολις κάθισε… και ο θίασος του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ERC ταξιδεύει Μέσα από τους αγώνες διαφημίζεται η Ελλάδα σε όλο τον κόσμο… για την Κύπρο, όπου σε περίπου 10 μέρες θα διεξαχθεί ο 4ος γύρος του θεσμού.

Τον εθνικό μας αγώνα κέρδισε ο Πορτογάλος Bruno Magalhaes με Skoda Fabia R5, ο οποίος κινήθηκε σταθερά, δεν ρίσκαρε και έκανε, όπως ο ίδιος δήλωσε, το όνειρό του πραγματικότητα, δηλαδή να κερδίσει το Ράλι Ακρόπολις.

Για να πετύχει τον στόχο του είχε και την ανάλογη υποστήριξη που ήρθε για ακόμη μία χρονιά από τη μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία ταχυπλόων στον κόσμο, τη Seajets.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι νικητές του Ράλι Ακρόπολις Bruno και Hugo Magalhaes έτρεξαν με Skoda Fabia R5 και είχαν τη στήριξη της ελληνικής εταιρείας Seajets

Παγκόσμιο επίπεδο…

Με τα χρώματα όμως της Seajets συμμετέχει και ο Alexey Lukyanuk, ο οποίος τρέχει στο ευρωπαϊκό Η ελληνική σημαία ταξιδεύει και στη Ρωσία…πρωτάθλημα με Ford Fiesta R5.

Ο Ρώσος οδηγός, που θεωρείται κορυφαίος σε παγκόσμιο επίπεδο, κατάφερε να κερδίσει πολλές ειδικές διαδρομές αλλά και την παράσταση στο εφετινό «Ακρόπολις».

Δυστυχώς όμως, μία άτυχη στιγμή τον έθεσε εκτός μάχης για τις πρώτες θέσεις…

Ο πρωτοπόρος στη βαθμολογία του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ράλι ERC, Alexey Lukyanuk, τρέχει και αυτός με ελληνική χορηγία...

Πάνε για τον τίτλο

Οι δύο οδηγοί μετρούν συνολικά τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες και υπό φυσιολογικές συνθήκες Εκτός από τους κορυφαίους στήριξη χρειάζονται και οι νέοι οδηγοί, όπως συνέβη  με τον Παναγιώτη Ρουστέμη…ένας εκ των Lukyanuk, Magalhaes θα κατακτήσει τον τίτλο στο εφετινό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ράλι, ανεβάζοντας παράλληλα και την ελληνική σημαία στην κορυφή της Ευρώπης.

Εκτός όμως από τους κορυφαίους οδηγούς και ακόμη ένας, ο μόλις 19 ετών Παναγιώτης Ρουστέμης, είχε τη στήριξη της Seajets.

Μαζί με τον Γιώργο Καπέλλα στο μπάκετ του συνοδηγού και ένα Mitsubishi EVO κατάφερε να τερματίσει στην 1η θέση για την ομάδα Ν, στην 3η θέση της γενικής για το Εθνικό Πρωτάθλημα και να είναι ο νεότερος Έλληνας οδηγός που ολοκλήρωσε το Ράλι Ακρόπολις.

Οι Παναγιώτης Ρουστέμης και Γιώργος Καπέλλας ήταν οι ταχύτεροι ανάμεσα στα αυτοκίνητα της κατηγορίας Ν. Μάλιστα ο Ρουστέμης junior έγινε ο νεότερος Έλληνας που ολοκλήρωσε το Ράλι Ακρόπολις...

Πρωτιές και στην Ελλάδα

Να σημειώσουμε πως και στο ελληνικό πρωτάθλημα τα χρώματα της Seajets πρωταγωνιστούν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό του Μάριου Ηλιόπουλου που συμμετέχει στο πανελλήνιο πρωτάθλημα αναβάσεων με Ford Fiesta και τα τελευταία χρόνια είναι μόνιμα… πρωταθλητής (κατηγορία Formula Saloon), ενώ ταυτόχρονα καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.


Βαθμολογία ERC*

1. Alexey Lukyanuk 83
2. Bruno Magalhaes 69
3. Norbert Herczig 40
4. Nikolay Gryazin 30
5. Ricardo Moura 30
*Οι 5 πρώτοι έπειτα από 3 αγώνες

Χαρακτηριστικό το γεγονός ότι όλα τα αυτοκίνητα είχαν στο παρμπρίζ το λογότυπο της Seajets μαζί και την ελληνική σημαία

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης