Τη ζωή των ιδιοκτητών σκαφών κάνει πιο εύκολη η Yamaha, η οποία γνωστοποίησε ότι έχει προς διάθεση ένα νέο σύστημα ελέγχου με Joystick για τους εξωλέμβιους κινητήρες της, που θα διευκολύνει τα μέγιστα τους ελιγμούς πρόσδεσης σε περιορισμένο χώρο (μαρίνες κ.λπ.).

Το νέο σύστημα ελέγχου επιτρέπει στους «καπετάνιους» να χειρίζονται τα σκάφη με εξωλέμβιο κινητήρα με ακόμη μεγαλύτερο έλεγχο και ακρίβεια από ό,τι προηγουμένως, με την ταυτόχρονη χρήση του τιμονιού και του γκαζιού. Επίσης, στο νέο σύστημα διεύθυνσης περιλαμβάνεται μια σειρά από άλλες λειτουργίες που έχουν σχεδιαστεί για να είναι το ταξίδι πιο απολαυστικό. Με βάση ένα εργονομικό χειριστήριο ελέγχου (joystick) στο πηδάλιο, το σύστημα ελέγχου με Joystick επιτρέπει τον χειρισμό των σκαφών με διπλή η τριπλή εγκατάσταση με ακρίβεια προς οποιαδήποτε κατεύθυνση απλώς μετακινώντας το προς την επιθυμητή κατεύθυνση κίνησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σύστημα ελέγχου με Joystick δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τη σουηδική εταιρεία κατασκευής κινητήρων Volvo Penta και θα είναι διαθέσιμο από τις αρχές του 2013.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης