Ιστιοδρομία υψηλών απαιτήσεων η πρώτη κούρσα του «52ου Διεθνή Ιστιοπλοϊκού Αγώνα Άνδρου»

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2019, 17:06
Ιστιοδρομία υψηλών απαιτήσεων η πρώτη κούρσα του «52ου Διεθνή Ιστιοπλοϊκού Αγώνα Άνδρου»

Από την πρώτη κούρσα ο Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Άνδρου «Ιωάννης Β. Γουλανδρής» δικαίωσε τη φήμη του ως ένας από τους κορυφαίους «καθαρόαιμους» Offshore αγώνες της Ελλάδος. Τα πληρώματα της 52ης διοργάνωσης «επιστράτευσαν» τακτική, αντοχή και ναυτοσύνη για να ανταποκριθούν στις ιδιαίτερες συνθήκες της πλεύσης, τις οποίες ακόμα και οι εμπειρότεροι χαρακτήρισαν «πρωτοφανείς». Ο αγώνας αποτελεί συνδιοργάνωση του Ναυτικού Ομίλου Άνδρου και του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος.

Στην πρώτη ιστιοδρομία τα σκάφη ξεκίνησαν με βορειοδυτικούς ανέμους χρησιμοποιώντας μπαλόνια, τα οποία γρήγορα τα κατέβασαν διότι συνάντησαν ισχυρούς βορειανατολικούς. Μετά το Σούνιο, οι αγωνιζόμενοι χρειάστηκε να αποφασίσουν εάν θα συνέχιζαν να ακολουθούν την –πιο σύντομη- πορεία του αγώνα ή θα ρίσκαραν να αναζητήσουν διαφορετικές καιρικές συνθήκες επιλέγοντας μία πιο μακρινή διαδρομή κοντά στη στεριά της Αττικής και, στη συνέχεια, της Εύβοιας. Τελικά, οι δεύτεροι δικαιώθηκαν και το «Optimum 3 – Samos Steamship» με κυβερνήτη τον Περικλή Λιβά ήταν αυτό που μπήκε πρώτο στα νερά της Χώρας Άνδρου ενώ πήρε την πρωτιά και στη γενική των ORC. «Οι συνθήκες που επικράτησαν ήταν ιδανικές για ιστιοπλοΐα. Στο Κάβο Ντόρο συναντήσαμε ανέμους έως και οκτώ μποφόρ. Από την αρχή αποφασίσαμε να είμαστε το δυτικότερα, κινούμενο, σκάφος του στόλου, κάτι το οποίο μας αντάμειψε με την πρωτιά στο Line honours αλλά και στη γενική βαθμολογία», δήλωσε ο κυβερνήτης Περικλής Λιβάς.

Στα Super Yachts πρώτο στη γενική κατάταξη είναι το «Spirit Of Galatea – Equinox Maritime LTD» με κυβερνήτες τους Α. Αντωνίου και Δ. Χριστοφόρου. «Ξεκινήσαμε με πολύ καλές καιρικές συνθήκες. Μετά τον Πάτροκλο δυνάμωσαν οι βόρειοι άνεμοι, πήραμε πολύ καλή ταχύτητα αλλά νότια της Εύβοιας έκοψε ο αέρας. Υπήρχε άπνοια με μεγάλο κύμα. Μόλις προσεγγίσαμε στην Άνδρο, δυνάμωσε ο άνεμος και μπήκαμε γρήγορα στον τερματισμό», τόνισε ο υπεύθυνος για την τακτική του σκάφους Ηλίας Μυλωνάς, ο οποίος το 2004 ήταν ο προπονητής των Σοφία Μπεκατώρου – Αιμιλία Τσουλφά στο «χρυσό» ολυμπιακό μετάλλιο, στα Spirit Of Galatea – Equinox Maritime LTD (Α. Αντωνίου – Δ. Χριστοφόρου) 470. 

Τα αποτελέσματα της 1ης ιστιοδρομίας (Βουλιαγμένη – Άνδρος) στα overall

ORC

Optimum 3 – Samos Steamship (κυβ. Π. Λιβάς)

Pega – Musto Goulandris Bross (Δ. Αλεβιζάκης)

Black Jack - Eurobank Private Bank Luxembourg (Μ. Κουρτέσης)

Super Yachts

Spirit Of Galatea – Equinox Maritime LTD (Α. Αντωνίου – Δ. Χριστοφόρου)

Meliti (Γ. Ανδρεάδης – Σ. Ανδρεάδης)

Acool Turabi (Δ. Παλαιολόγος)

Χρυσός Χορηγός για 3η συνεχή χρονιά είναι η Eurobank Private Bank Luxembourg, η διεθνής τράπεζα - μέλος του Ομίλου Eurobank, που, με έδρα το Λουξεμβούργο, δραστηριοποιείται και στο Λονδίνο και την Ελλάδα.

Αργυρός χορηγός συνεχίζει να είναι η Moët & Chandon. Η κορυφαία και πιο αγαπημένη σαμπάνια στον κόσμο στηρίζει τον δύσκολο αλλά και πιο εκλεπτυσμένο αγώνα, όχι μόνο γιατί είναι στο DNA της μάρκας να στηρίζει την αριστεία, την επιτυχία, τις πρωτιές αλλά και ειδικότερα γιατί εδώ και αιώνες, από το 1743, είναι η σαμπάνια των νικητών, των μεγάλων στιγμών αλλά και του savoir-faire.

Χορηγοί της διοργάνωσης είναι, επίσης, οι εταιρίες Polembros Shipping και New Shipping Limited, ενώ τη διοργάνωση υποστηρίζουν οι εταιρίες PATSEAS, Amalia Hotels, Sebago, StGeorge Lycabettus, Kokkoris Optics – Bolle, Explore Andros, Kyvernitis Travel, Bake Hellas,Mavriki & Co και Mont Blanc.Ο 52ος Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας της Άνδρου πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου της Άνδρου και του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2019, 17:08