Οι παραλίες της Ευρώπης και πιο συγκεκριμένα της Μεσογείου θεωρούνται παγκοσμίως από τις καλύτερες, καθώς διαθέτουν καταγάλανα νερά, εντυπωσιακούς βυθούς και λευκή άμμο. Κάθε χρόνο τις επισκέπτονται χιλιάδες άνθρωποι, με τη φυσική ομορφιά τους να συνεπαίρνει τους πάντες.  

Μια από τις μεγαλύτερες ιστοσελίδες του κόσμου που ασχολείται αποκλειστικά με παραλίες ανακοίνωσε τις τρεις καλύτερες της Ευρώπης, οι οποίες φυσικά είναι και στην πρώτη δεκάδα παγκοσμίως. Ανάμεσα σε αυτές βρίσκεται και μία ελληνική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρώτη και καλύτερη, η «Zlatni Rat» στην Κροατία, η οποία είναι γνωστή για το εντυπωσιακό χαρακτηριστικό της να αλλάζει σχήμα και θέση ανάλογα με τον άνεμο! Λόγω του σφηνοειδούς σχήματός της και της πολύ λεπτής άμμου, η άκρη της μετακινείται με την κατεύθυνση του ανέμου, προσφέροντας ένα εκπληκτικό θέαμα.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται το «Ναυάγιο» της Ζακύνθου, μια από τις πλέον φωτογραφημένες παραλίες διεθνώς, που κοσμεί τα εξώφυλλα των μεγαλύτερων ταξιδιωτικών οδηγών. Το τοπίο είναι μαγευτικό, με πανύψηλους λευκούς βράχους, πεντακάθαρα νερά και το κουφάρι του πλοίου να στέκεται πάντα εκεί, ως ο μεγάλος πρωταγωνιστής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νησί του Capri είναι το καταφύγιο των jet-setters. Από τη δεκαετία του 1950 διατηρεί την πρώτη θέση στις προτιμήσεις τους, όντας το πιο κοσμοπολίτικο στην Ευρώπη, μαζί με τη Μύκονο. Δεν έχει παραλίες ισάξιες με τις δύο παραπάνω, ωστόσο συγκαταλέχθηκε στην πρώτη τριάδα λόγω της φυσικής ομορφιάς των οικισμών του και των πεντακάθαρων νερών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης