Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Ακολουθώντας το παράδειγμα μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών, όπως των Mercedes και Lamborghini, η Cupra επενδύει μετά τα αυτοκίνητα και στη θάλασσα, δημιουργώντας ένα πρωτοποριακό σκάφος. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ονομάζεται De Antonio Yachts D28 Formentor και αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την ισπανική εταιρεία De Antonio Yachts. Πρόκειται για ένα γιοτ υψηλής απόδοσης, εμπνευσμένο από το Cupra Formentor, το οποίο αποδίδει 400 ίππους και μπορεί να αγγίξει τελική ταχύτητα 40 κόμβων.

Το De Antonio Yachts D28 Formentor εκτίθεται στη Marina Vela στο λιμάνι της Βαρκελώνης, μαζί με το περιορισμένης παραγωγής CUV Formentor VZ5.

Το μήκος του είναι περίπου στα 8 μέτρα. Ξεχωρίζει για τις απλές γραμμές, το αποκλειστικό χρώμα «Petrol Blue» με φινιρίσματα σε απόχρωση χαλκού, τις επενδύσεις από carbon, τις μαύρες πινελιές και μια σειρά από διακριτικά στοιχεία, που προσθέτουν κομψότητα και δυναμισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σκάφος έχει μήκος 7,99 μέτρα, η γάστρα με βαθύ V επιτρέπει την επίτευξη υψηλών ταχυτήτων στο νερό και ομαλή πλεύση. To πλάτος του και η άριστη κατανομή βάρους παρέχουν ευρύχωρο κατάστρωμα και σταθερότητα. Ολόκληρο το κατάστρωμα είναι στο ίδιο επίπεδο, χωρισμένο σε διαφορετικούς χώρους. Sundecks με καθίσματα και τραπέζια υπάρχουν τόσο στο εμπρός τμήμα όσο και στο πίσω.

Μπορεί να φιλοξενήσει έως 10 άτομα, διαθέτοντας ένα πλήρως εξοπλισμένο μπάνιο και όλες τις ανέσεις. 

Ο πρόεδρος της Cupra, Wayne Griffiths, αφού έκανε τα πρώτα μίλια στη θάλασσα με το De Antonio Yachts D28 Formentor μαζί με τους συνιδρυτές της ομώνυμης εταιρείας, Marcde Antonio και Stan Chmielewski, δήλωσε: «Όραμα μας είναι να εμπνεύσουμε τον κόσμο από τη Βαρκελώνη και να μεταφέρουμε τη σύγχρονη σχεδιαστική μας γραμμή στη θάλασσα. Με αυτή τη συνεργασία θέλουμε να αποδείξουμε τη φιλοδοξία της Cupra να συνδυάσει υψηλή απόδοση με μοναδικό στυλ και σχεδίαση που προκαλεί συναισθήματα».  

Αργότερα μέσα στο έτος θα βγει προς πώληση το Antonio Yachts D28 Formentor.

Το 2022 η Cupra θα παρουσιάσει ένα δεύτερο σκάφος με υβριδική τεχνολογία.

Απλές γραμμές, υψηλής ποιότητας υλικά και ευρυχωρία.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το ισχυρότερο Cupra που φτιάχτηκε ποτέ

Πόσα είναι τα τέλη κυκλοφορίας στο υπέροχο Cupra Formentor;

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης