Τρεις ελληνικοί «παράδεισοι» φιγουράρουν στη λίστα με τις ομορφότερες παραλίες της Μεσογείου, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail.

Η βρετανική εφημερίδα συμπεριλαμβάνει τους Εγκρεμνούς της Λευκάδας, το Ναυάγιο της Ζακύνθου και το Ελαφονήσι της Κρήτης μεταξύ των παραλιών που αξίζει κάθε τουρίστας να επισκεφτεί, ενώ τον κατάλογο συμπληρώνουν παραλίες από την Ισπανία, την Ιταλία, την Κροατία, την Τουρκία και την Αλβανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εγκρεμνοί, Λευκάδα

«Είναι δύσκολο να πιστέψεις ότι δεν χρησιμοποιήθηκαν φίλτρα του Instagram για αυτή τη φωτογραφία, αλλά είναι αλήθεια: το νερό της παραλίας έχει ακριβώς αυτό το εκπληκτικό τιρκουάζ χρώμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βρίσκεται στη νοτιοδυτική πλευρά του νησιού. Η παραλία έχει γίνει ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς, παρόλο που είναι απομακρυσμένη.

Ο μόνος τρόπος για να την προσεγγίσεις είναι να κατέβεις τα 347 σκαλιά του βράχου, ύψους 150 μέτρων.

Έχει έκταση 2,5 χιλιομέτρων, γεγονός που την καθιστά ως την μεγαλύτερη παραλία του νησιού».

Ναυάγιο, Ζάκυνθος

«Αυτός ο εκτεθειμένος όρμος της Ζακύνθου είναι προσβάσιμος μόνο με πλοίο. Αναφέρεται συχνά ως “ο όρμος των λαθρεμπόρων”. Η λωρίδα άμμου, που είναι περικυκλωμένη από τεράστιους βράχους, πήρε το όνομά της το 1983, όταν το πλοίο “Παναγιώτης” ναυάγησε ενώ μετέφερε τσιγάρα». 

Ελαφονήσι, Κρήτη

«Το Ελαφονήσι είναι ίσως πιο γνωστό ως ένα μικροσκοπικό νησί με λευκή άμμο που χωρίζεται από την ακτή με μια λίμνη, που δεν έχει βάθος περισσότερο από ένα μέτρο.

Η παραλία είναι μια από τις πιο όμορφες της Κρήτης χάρη στη λευκή άμμο και τα ρηχά νερά της. Και το καλύτερο; Μπορείτε να περπατήσετε ως εκεί».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης