Αποσύρθηκε η τροπολογία που επανέφερε ως ετήσιο και όχι διετή τον φόρο στο ψάρεμα μετά την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης και των ΑΝΕΛ.

Πρόκειται για το άρθρο 43 του νομοσχεδίου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς που καταψηφίστηκε από την πλειοψηφία των μελών της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής και πλέον δεν εισάγεται προς συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τη ρύθμιση οι ερασιτέχνες αλιείς που διαθέτουν μικρές βάρκες ή φουσκωτά οφείλουν να πληρώνουν έξτρα ετήσιο παράβολο 50 ευρώ που θα αυξάνει ανάλογα με την ιπποδύναμη της μηχανής ενώ όσοι δεν το πράττουν θα πληρώνουν πρόστιμα.

Καταλυτικό ρόλο στην απόσυρση της διάταξης διαδραμάτισε και ο Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Πολυεστερικών & Αλλων Σκαφών και Παρελκόμενων Εξαρτημάτων, Εμπόρων και Υπηρεσιών (ΣΕΚΑΠΛΑΣ) σύμφωνα με τον οποίο η άδεια Αλιείας για ερασιτεχνικό σκάφος αναψυχής με κινητήρα έως 120 ίππων με βάση την προτεινόμενη ρύθμιση που αποσύρθηκε ο ιδιοκτήτης του θα καταβάλλει για τους πρώτους 25 ίππους 50 ευρώ ενώ για τους υπόλοιπους 95 ίππους θα καταβάλλει 95 ευρώ. Το ετήσιο κόστος για την ερασιτεχνική ‘Αδεια Αλιείας με βάση την προωθούμενη διάταξη ανέρχεται σε 145 ευρώ!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης