Στις 4 Νοεμβρίου 2012 πραγματοποιήθηκε ο πρώτος αγώνας-διάπλου SUP (Stand Up Paddle board) στη Διώρυγα της Κορίνθου. Συνολικά συμμετείχαν 65 αθλητές οι οποίοι βρέθηκαν στον τελικό του Ισθμού, μέσα από μια σειρά προκριματικών αγώνων του «Naish SUP Hellenic CUP 2012» που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο καλοκαίρι σε διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Για να πραγματοποιηθεί ο αγώνας, η κυκλοφορία των πλοίων σταμάτησε στις 11:00 πμ. για δύο ώρες, αφήνοντας την διώρυγα ελεύθερη για τους αθλητές, οι οποίοι πάνω στη σανίδα τους, με μοναδική κινητήρια δύναμη το κουπί, βρέθηκαν να κωπηλατούν στα γαλαζοπράσινα νερά του καναλιού, δίπλα στην αρχαία Δίολκο. Οι αθλητές, με ανάμικτα συναισθήματα, χαρά, υπερηφάνεια, ικανοποίηση, δέος από τα επιβλητικά τείχη ύψους 80 μέτρων, προσπάθησαν να καλύψουν το δυνατό γρηγορότερα τα 6.350 μέτρα μήκους του καναλιού και να διεκδικήσουν τη νίκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά γενική ομολογία ήταν μία μοναδική αθλητική διοργάνωση, που λόγω της ιδιομορφίας του γιγαντιαίου καναλιού προσέφερε τις ιδανικές συνθήκες για το απόλυτο SUP Speed Crossing σε παγκόσμιο επίπεδο.

Για να δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα του αγώνα πατήστε εδώ

Δείτε το video από τον αγώνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης